Chanel представи колекция за сватба по време на пандемия


Chanel представи колекция за сватба по време на пандемия
Снимка: Youtube

Вчера френският моден гигант Chanel представи своята Haute Couture колекция за сезон пролет/лято 2021. Събитието далеч не беше в техния отличителен и пищен стил, но за сметка на това събра на едно място няколко посланички на марката - Пенелопе Крус, Марион Котияр и Лили-Роуз Деп, които стояха на безопасно разстояние една от друга. Всички инфлуенсъри и модни редактори пък можеха да гледат ревюто онлайн.

Tози сезон креативният директор на Chanel, Виржини Виар, чуваше сватбени камбани на улица Камбон. Ревюто, съставено от 32 модела, представи различни сватбени визии, но не конвенционалните изискани тоалети, а доста по-бохемски издържани. Самата Виар каза, че “Това не е сватба в Ритц, а семейно тържество на открито.”

ТЕНДЕНЦИИТЕ НА 2021: РЕТРО ПЕРЛИ

За да пресъздаде сцената, Grand Palais се трансформира, за да предизвика очарованието на провинциална сватба в Южна Франция - ярко слънце, дървени столове, венци от полски цветя. Моделите може и да са една идея по-обикновени от традиционния стил на Chanel - пуловери без ръкави, панталони с висока талия, сатенени ризи с пачки за балет- но красотата е в детайлите. Ако погледнете отблизо, ще видите, че пищните шифонени рокли всъщност са украсени с ръчно бродирани цветчета - същите, които самата Шанел използва за своите модели през 20-те и 30-те години.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама