Последната колекция на Лагерфелд предизвика сълзи и фурор


Последната колекция на Лагерфелд предизвика сълзи и фурор
Снимка: Getty Images / Guliver

Надали има по-добър начин модният свят да се сбогува с Карл Лагерфелд от паметно шоу с последните му модели. Мястото, разбира се, е Гран Пале – дворец, който години наред приютява и реализира всички идеи на великия дизайнер.

Последната колекция на Карл Лагерфелд за Chanel започна с минута мълчание от всички приятели, сътрудници и фенове, събрали се в Париж, за да си спомнят за 35-те години творческа отдаденост. Кристен Стюарт, Наоми Кембъл, Моника Белучи и Клаудия Шифър бяха само част от присъстващите знаменитости.

Модното събитие, приличащо на зимна приказка, откри една от музите на Лагерфелд – Кара Делевин. Актрисата Пенелопе Крус, друго лице на марката, пък дефилира по заснежения подиум в бяла, щедро декорирана с пера, рокля. Последва я и младата Кая Гербер. На финала на ревюто повечето модели не успяха да сдържат сълзите си.

Дрехите от колекцията носеха усещане както за класическия стил на Chanel, така и част от духа на покойния дизайнер - овърсайз палта, изобилие от костюми, както и редица интересни аксесоари. Палитрата беше предимно черно-бяла, но се отдаде значимото и на по-тъмните неутрални цветове, синьото и акцентиращото червено.

ВИЖТЕ ОЩЕ СНИМКИ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама