Най-странните сватбени традиции по света


Най-странните сватбени традиции по света
Снимка: iStock/Guliver

По света съществуват различни обичаи по време, преди и след сватбата, някои от които твърде странни, разказва електронното издание 7Sisters.ru.

Китай

Смятате ли, че сватбата трябва да е радост? Китайските момичета няма да се съгласят с вас, тъй като свързват сватба изключително със сълзи. Точно две седмици преди церемонията булката се затваря в специална стая и започва да плаче! Колкото повече сълзи, толкова по-щастлив е семейният живот. За да е сигурно, че резултатът е гарантиран, по-късно майка ѝ, приятелки и близки роднини се присъединяват към нея. Всички те пеят специални песни, които трябва да докоснат сърцето на булката и да я разплачат още повече.

Шотландия

Шотландия има странна представа за спа процедури преди сватбата. В някои региони и до днес има обичай "Почерняване на булката" - момичето се облива от главата до петите със зловонна миризма на гранясала храна, бира, кефир, майонеза и яйца. Тогава тя, в компанията на приятели, е изпратена да се разхожда из всички кръчми на града. Смята се, че след подобно унижение бъдещата съпруга вече не се страхува от никакви грозни действия на съпруга си. Колкото по-малко представителен е външният вид на булката и миризмата, излъчвана от нея, толкова по-щастливи са роднините на годеника.

НАЙ-ПОДХОДЯЩАТА СВАТБА ЗА ВАС СПОРЕД ЗОДИЯТА

Ирландия

Ако в Кавказ приятелите на младоженеца могат да отвлекат булката, в Ирландия горските феи са заподозрени в това. В сватбения ден на булката е строго забранено да сваля краката си на пода, докато танцува - в противен случай феите могат да я откраднат и да я скрият завинаги от младоженеца.

Индия

И отново кражба - но този път е съвсем реална, а не приказна. В индийския щат Бихар момиче, което иска да се омъжи, може да се справи без Tinder и запознанства. Достатъчно ѝ е да намери подходящ кандидат за сватбата и да организира отвличането на младоженеца, когото харесва. За последния няма възможност да "откаже да се ожени" - той трябва да се съгласи на сватбената церемония.

Япония

Днес няма да изненадате никого с промяна в сватбените рокли. Но в Япония всичко зависи от богатството на семейството на булката: ако доходите на родителите са впечатляващи, тогава тя трябва да вземе поне три сватбени тоалета. Три кимона - и всяко от тях изисква нова прическа и грим. Традицията се спазва от онези, които вярват, че това ще помогне да се направи разнообразен семейният живот. Първо булката облича дълго бяло кимоно и го допълва с аксесоари от същия цвят. Белият цвят, както в много страни, символизира духовната чистота и невинност на момичето. Косата ѝ е скрита под прическа на цонокакуси, в превод това означава "скрий рогата" (тоест, за да скриеш ревността, характерна за жените, според японците). На банкета булката се преоблича с флорално кимоно, а след това в европейска рокля за финалната фотосесия и танц с младоженеца.

Индонезия

Ако в повечето страни навлизането в зряла възраст символизира загубата на невинност, то на остров Бали посещението при зъболекар има тази функция. Там на младоженците се пилят зъбите - по шест на булката и на младоженеца. Този ритуал символизира създаването на нова обществена единица и финансовото отделяне на младо семейство от родителите им. Смята се също така, че като изпилват зъбите им, съпругът и съпругата се отървават от изкушението да извършат прелюбодейство.

3 ГРЕШКИ, КОИТО ВСЯКА БУЛКА ДОПУСКА

Кения

Кения не може да се нарече страна с победен феминизъм, но местните жители имат доста своеобразно разбиране колко е трудно за омъжените жени. Непосредствено след сватбата мъжът е принуден да облече дамско облекло и да върши домакинска работа - така прекарва първия месец от семейния живот, така че по-късно през целия си живот да не се поддаде на изкушението да обезцени домашната работа.

Руанда

След брака руандийските мъже също изпитват трудности: на съпругата на всеки от тях е позволено да нанася физическо насилие на съпруга си - да бие, хапе и драска, колкото си поиска. Вярно е, че само през първите две седмици на брака - това се прави така, че младата съпруга да остане без всякакъв гняв и животът на двойката да е щастлив.

Мавритания

Ислямска държава, в която любовта към жените с големи размери е триумфирала от векове - тук момичетата с размер XS се наричат грозни, защото се смята, че колкото по-пълна е булката, толкова по-здрави са бъдещите деца. В някои региони от 10-годишна възраст родителите изпращат момичета в специални училища, където се уверяват, че ядат мазни храни: месо и каши от зърнени храни с камилско мляко. Тези, които предпочитат редовно обучение пред такова училище, са затворени за две седмици преди сватбата - те са принудени да ядат висококалорична храна в продължение на дни и са ограничени в движение.

Непал

Айшат Кадирова призна, че се е запознала с годеника си две седмици преди сватбата, но непалските родители са против толкова късно познанство. Годежът в Непал се сключва още по време на бременността: церемонията се провежда с участието на бъдещи майки, които вземат това отговорно решение за деца, които все още не са родени. Интересното е, че в Непал не е обичайно да се открива пола на бебето преди раждането и ако се родят деца от същия пол, годежът веднага се разтрогва.

Либия

За да отпразнува сватбата на приятел или роднина, жителят на Либия ще трябва да вземе кратка отпуска, тъй като церемонията отнема цели седем дни. На шестия ден новоизлюпеният съпруг подарява на жена си кошница с подаръци, сред които трябва да има маслени парфюми. С помощта на приятелите си и майка си тя ги втрива в петата - тази необичайна традиция е създадена така, че след спазването ѝ, съпругът да бъде "под чехъл" и да не ходи никъде, далеч от жена си.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама
Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама