Направете арт мозайка от капачки за "Часа на Земята" 2022


Направете арт мозайка от капачки за "Часа на Земята" 2022
Снимка: ПР

По случай най-голямата природозащитна инициатива в света, "Часът на Земята", от WWF България, заедно с партньорите от "Център за неформално образование и културна дейност АЛОС", ви канят на съботно творческо събитие. Очакват ви на 26 март, събота, в Градската градина, пред арт инсталацията "Един човек", между 10:00 и 18:00 часа.

Важно:

• не е необходимо да носите материали;

• максимум ТРИМА души могат да редят едновременно капачки на паното;

• събитието е подходящо за деца и възрастни.

Организаторите разполагат с всички необходими материали, но ако имате желание да донесете и ваши капачки, можете да го направите.

* Част от капачките, с които ще се работи, са откупени от "Капачки за бъдеще". Капачките, които останат неизползвани след събитието, също ще бъдат предадени за тяхната кауза.

Повече за "Часа на Земята" 2022:

От стартирането си през 2007 г. Часът на Земята се разраства до едно от най-значимите световни движения за опазване на природата. Но тази година, на 26 март 2022 г., Часът на Земята ще се проведе в особено критичен момент.

Множество правителствени и неправителствени организации, включително и WWF, призовават единодушно за по-решителни действия, за да може до 2030 г. да се обърне процесът на унищожаване на природата. Скоро световните лидери ще се съберат за Конвенцията на ООН за биологичното разнообразие COP27, за да изготвят нов глобален план за действие за опазване на природата през следващото десетилетие.

В нощта на 26 март 2022 г., в 20:30 ч., хора по целия свят ще отбележат Часа на Земята, като изключат светлините в знак на солидарност с човечеството и планетата.

Заплахите за планетата и нарастващото желание на човечеството за промяна

Днес ставаме свидетели на катастрофален срив в заобикалящата ни среда заради начина, по който човечеството задоволява нуждата си от храна и електроенергия. Вече сме загубили почти половината от световните гори, кораловите рифове и мангровите насаждения, както и две трети от всички естествени влажни зони.

Наблюдава се спад в популациите на дивите животни средно с две трети през последните 50 години. Опрашващите насекоми са застрашени от пълно изтребление, а над 90% от рибните запаси в световния океан, реките и езерата трудно се възстановяват заради свръхулова, което нарушава екологичния баланс на планетата.

Стотици милиони хора може да останат без храна и поминък.

Трябва да действаме сега, за да спрем и обърнем процеса на унищожаване на природата и да стабилизираме климата. В противен случай последиците за живите организми, включително и за хората, ще бъдат катастрофални. Екологичната криза е и хуманитарна криза, която изостря неравенството, а най-уязвимите са и най-дълбоко засегнатите.

Рисковете са ясни – цената, която трябва да платим, за да спасим бъдещето си, е по-ниска от цената, която ще платим за бездействието си.

Животът ни зависи от здрава и процъфтяваща планета. Редица доклади от водещи световни организации ясно очертават опасностите за продоволствената сигурност и човешкото здраве, свързани с унищожаването на природата и измененията в климата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама