Настъпва астрономическата пролет, ето как да я отпразнувате


Настъпва астрономическата пролет, ето как да я отпразнувате
Снимка: iStock

На 20 март 2019 г. в 17.33 българско време настъпва пролетното равноденствие. Слънцето, движейки се по еклиптиката, в този момент пресича небесния екватор и преминава от Южното полукълбо на небесната сфера в Северното. В Северното полукълбо настъпва астрономическата пролет, в Южното полукълбо се възцарява есента.

НАУЧЕТЕ ТУК КАК СЕ ПРАЗНУВА ПО СВЕТА

Ако имате желание да посрещнете символично пролетта, можете да отпразнувате деня на равноденствието по един от тези начини.

Засадете растение

Спомнете си древните земеделски традиции на нашите предци - подгответе се за летния сезон и направете разсад на този ден. При правилен подход можете да отглеждате зеленчуци, домати, люти чушки и дори авокадо на перваза на прозореца.

Ако не ви харесва идеята да организирате оранжерия в апартамента си, обърнете внимание на декоративните стайни растения. Пролетта е чудесно време да ги пресадите в нови саксии и да ги наторите.

Почистете и украсете къщата

Приятно е да посрещнем новия сезон в уютна атмосфера. Отървете се от боклука, закачете нови завеси, купете цветя или поставете напъпили клонки във ваза – след няколко дни те ще цъфтят и ще радват окото с млади зелени листа. А когато пуснат корени, можете да ги засадите.

Погрижете се за тялото

Не само вашият дом може да има нужда от обновление, но и тялото ви. Вземете вана или душ, направете процедура със скраб или се запишете на масаж.

Кожата на лицето също ще се радва на допълнителна грижа. Ексфолирайте, за да премахнете мъртвите клетки и замърсяванията. Продължете с хидратираща маска, за да помогнете на кожата си да се справи с ефектите на студените зимни ветрове и сухия въздух през отопляемия сезон у дома.

Излезте на разходка

Отидете до най-близкия парк, вдишайте свеж въздух и наблюдавайте как природата се събужда. Можете да комбинирате приятното с полезното и да направите плогинг. Или просто се отпуснете, разпуснете и се заредете с нови сили.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама