Небесна помощ: Кои са Архангелите, от какво пазят и как да ги призовете?


Небесна помощ: Кои са Архангелите, от какво пазят и как да ги призовете?
Снимка: Pete Linforth / Pixabay

Много хора вярват, че в трудни моменти могат да разчитат на своя ангел-пазител, който да ги пази от беди, да ги изкарва от трудни ситуации и да им показва верния път. Много по-голяма мощ обаче притежават Архангелите, които по своята същност са ангели от висок ранг. Същества, подобни на архангели са открити в редица религиозни традиции, а според Библията основните и най-важни архангели са 7, като най-висок ранг има Михаил - вожд на небесните сили и борец против духовете на тъмнината.

Чудите се как да помолите даден Архангел за помощ? Просто ги помолете мислено да ви помогнат. Няма нужда да произнасяте никаква специална или канонична молитва, тъй като те не са светци. Важното в случая е да отправите молбата си към правилния Архангел, който би имал възможността да ви помогне. Ето кои са те и какво покровителстват.

Азраел

Името му означава „на когото Бог помага“, но е известен като Архангела на смъртта. Вярва се, че той идва при хората в мига на тяхната физическа смърт и ги съпровожда до Отвъдното. Помага на душите, току-що преминали от другата страна, да се почувстват успокоени и много обичани. Призовете Азраел при починал или умиращ близък.

Гавраил

Означава „Бог е моята сила”. В ранните ренесансови картини Гавраил е изобразявана като жена, но в по-късните религиозни текстове се сменя на мъжки род. Това е ангел-вестител и помага на всички земни посланици – писатели, учители, журналисти. Призовете Гавраил да ви помогне да се справите със страховете си, когато ви предстои ново начинание в областта на комуникациите, както и при всичко, свързано със зачеване, осиновяване, бременност.

Рафаил

В превод - „Бог лекува”. Той отговаря за лечението на физическо ниво и помага на всички, които се грижат за здравето и доброто самочувствие на хората. Призовете Рафаил при всяко заболяване или травма – за вас, за друг човек, дори за животно. Помолете го да ви помага в лечителската работа, включително за обучение и организиране на частна практика. Наред с това, архангел Рафаил помага на пътешествениците, затова го помолете да ви осигури безопасно и спокойно пътуване.

Уриел

„Бог е светлина”. Това небесно същество облива със светлина всякакви тревожни ситуации и озарява нашите способности да се справим с проблема. Призовете Уриел, когато попаднете в задънена улица, когато трябва да премислите нещата ясно и да намерите отговорите.

Йеремиел

Името му означава „Божия милост”. Той е вдъхновител, който ни мотивира да посветим себе си на духовността и служенето. Освен това ни помага в процеса на постигане на Божествената мъдрост. Призовете Йеремиел, ако се чувствате „заседнали” по духовния си път или ако имате емоционални проблеми.

Рагуил

Въпреки факта, че този архангел има второ име, ангелът на отмъщението, той винаги помага да намерите хармония в отношенията с другите и в живота като цяло.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама