"Небето е на всички" - вълшебният свят на специалните деца


"Небето е на всички" - вълшебният свят на специалните деца
Снимка: Работилничка за чудеса

"Небето е на всички" ще бъде първата гостуваща изложба в КО-ОП (бул. "Янко Сакъзов" 17) след отварянето. Тя може да бъде видяна до 28-и май включително. Изложбата се организира от "Работилничка за чудеса" – пространство, в което специалисти и доброволци провеждат арт и трудотерапевтични ателиета за деца и младежи с увреждания, срещи за учене, за игри и готварски ателиета безплатно.

По време на изложбата "Небето е на всички" ще можете да видите част от творбите на децата от последните няколко години, сред които вълнени и такъни пана, пана от рециклирана хартия, линогравюри, акварели, апликации, восъчни картини и пано от бродерии. Освен творбите на децата ще можете да закупите и книгата "Вълнени истории" от Йовка Христова.

'"Небето е на всички" е не просто изложба, а наша мечта - дълго чакана и сърцато желана. Но най-вече това е изложба, която е ВАЖНА! Изписваме ВАЖНА с големи букви, защото тя е такава за изключително много хора - за специалните деца и младежи, за техните родители, за приятелите и учителите им, за всички специалисти, които се грижат и работят с тях ежедневно. За всички нас, които искаме да живеем в един по-добър, по-толерантен и разбиращ свят! Днес с огромно вълнение можем да извикаме силно "Небето е на всички!" и да открехнем прозорчето към вълшебния свят на специалните деца и тийнейджъри. Елате, надникнете и се потопете в него! Изпитайте го истински, цветен, приказен и неподправен – такъв, какъвто ние го виждаме всеки ден! Свят, разкриващ безкрайните хоризонти отвъд диагнозата, отвъд дефицитите, отвъд стигмата!", споделят организаторите на изложбата – "Работилничка за чудеса".

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама