„Нестле за Живей Активно на плажа!“ събра спортни легенди и обещаващи спортни таланти на плажа във Варна


„Нестле за Живей Активно на плажа!“ събра спортни легенди и обещаващи спортни таланти на плажа във Варна
Снимка: Нестле

На 15 август, денят на Варна, хиляди живяха активно на плаж Аспарухово в рамките на инициативата „Нестле за Живей Активно на плажа!“. Община Варна отбеляза празника на града с най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот, която подари на жителите и гостите на морската столица цял ден пълен със спортни активности, забавления и много награди. Инициативата на място подкрепиха кметът на район Аспарухово Ивайло Маринов, Данчо Илиев от дирекция „Спорт“ община Варна, волейболните легенди Владимир Николов и Евгени Иванов – Пушката, експертът по лечебна гимнастика Маруся Иванова, шампионките на България ВК „Марица“, световните медалисти по спортна акробатика Данаил и Мартин Николови, световният шампион по олимпийско таекуондо Владимир Далаклиев, националният демонстративен отбор на България по таекуондо, европейската шампионка в леката атлетика Ваня Стамболова.

С целодневни спортни активности на плаж Аспарухово организаторите от Нестле България показаха на възрастни и деца, че физическата активност през лятото може да се превърне в полезно и приятно ежедневно занимание за всеки. „Независимо през кой сезон от годината, в планината или на плажа, винаги можем да бъдем физически активни. Днес показахме редица възможности за спортни активности на плажа. Радостни сме, че наред с именити български спортисти, стотици варненци и гости на морската ни столица се присъединиха към нас и то в деня на празника на града.“, каза Нели Ангелова, Директор Комуникации Нестле Югоизточен пазар. Активността, която предизвика най-голям интерес през деня беше турнира по плажен волейбол за аматьори, който привлече над 100 участници. Оспорваната надпревара премина под съдийското наблюдение на шампионките от ВК „Марица“ Пловдив, а ментори на отборите бяха волейболните легенди Владимир Николов и Евгени Иванов-Пушката. Волейболните страсти преминаха в звездна надпревара - Владимир Далаклиев и Националният демонстративен отбор по таекуондо предизвикаха момичетата от ВК „Марица“ и Евгени Иванов–Пушката да премерят сили на волейболния терен. Приятелският мач развълнува всички посетители на плаж Аспарухово и завърши с равен резултат и много позитивни емоции.

Евгени Иванов – Пушката се включи активно не само към волейболните занимания, но и в демонстрацията по таекуондо. Под компетентното ръководство на Владимир Далаклиев любимият волейболист за първи път направи „кьопка“ или така нареченото чупене на газобетонна тухла.

В рамките на инициативата се проведоха демонстрации по спортна акробатика и таекуондо, а желаещите да опитат лично адреналина от таекуондо тренировката имаха възможността да участват в отворен урок, воден от  Владимир Далаклиев и Българска федерация по таекуондо. Повече от 250 деца взеха участие на специална локация „Нестле за по-здрави деца“, като се включиха в щафетни игри с шампионката Ваня Стамболова, а за да се мотивира допълнително техният интерес към спорта спечелиха безплатна тренировка в нейния клуб „Тангра“. В допълнение всички малчугани научиха повече за изграждането на полезни хранителни навици и балансираното хранене чрез интерактивни дъски за рисуване.

Събитието се проведе при спазване на всички мерки за безопасност. Официални партньори на инициативата са Община Варна, Национално сдружение на общините в Република България, Екопак България и минерална вода „Пирин Спринг“.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички