Няма да повярвате за какво е полезно шампанското


Няма да повярвате за какво е полезно шампанското
Снимка: iStock/Guliver

Без значение дали сте сред любителите на шампанско, или не, традицията повелява на Нова година всички да се чукнем с чаша от пенливото вино и да си пожелаем "За много години!" Всъщност много дами обожават тази напитка, но малцина знаят за нейните полезни свойства. Ето кои са те:

Има малко калории

Може би тук ще се изненадате, но всъщност шампанското съдържа по-малко калории от червеното и бялото вино. Това е страхотно, защото означава, че може да си пийвате по-често. За пример - една стандартна чаша е само 80 калории, докато при виното те са около 120.

Подобрява здравето на сърцето

Също както червеното вино, шампанското е полезно за сърцето. Разбира се, в малки количества. Тази напитка се прави от грозде, а това следователно означава, че съдържа ресвератрол. Това е важен антиоксидант, който предотвратява увреждане на кръвоносните съдове, намалява лошия холестерол и предотвратява образуването на кръвни съсиреци. 

ЕТО КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ, АКО ПИЕТЕ ПО 50 ГРАМА РАКИЯ ВСЯКА ВЕЧЕР

За по-добра краткосрочна памет

Според проведени изследвания, шампанското съдържа определени протеини, които всъщност са полезни за краткосрочната памет. Учените дори са на мнение, че ако човек редовно пие шампанско в продължение на около три години, без да прекалява, може да увеличи с 200% протеина за памет в мозъка си. 

За красива кожа

Освен че е много приятно на вкус, шампанското е и много полезно за кожата, което е страхотна новина, особено за жените. То съдържа антиоксиданти и винена киселина, ако си миете лицето с него, ще подобрите състоянието на кожата си и ще изравните тена. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама