NoPoint – арт резиденция за хора на изкуството


NoPoint – арт резиденция за хора на изкуството
Снимка: NoPoint

Един Еразъм в Германия и две графични преси по-късно, проектът на Мирослав от Габрово за създаване на арт-couchsurfing пространство, където пътуващи артисти могат да отседнат и да имат на разположение ателие за работа, вече е в процес на реализация.

Всъщност идеята за споделяне на покрив и опит с други художници проблясва в главата на нашия герой преди три години и от тогава той... прави ремонти!

В страницата, където можеш да подкрепиш проекта, Мирослав споделя как е открил, че отдалечеността от бързия консуматорски начин на живот на града стимулира творческите усилия. Това му убеждение го кара да вярва, че и други художници по света биха се възползвали от спокойна, близка до природата среда, която да използват като студио. Именно това е основната цел за създаване на NoPoint Atelier Art Residency.

След покупката на къщата, реновирането на спалните, всекидневната, баните и работата по двора и градината, сега на дневен ред е кухнята. Тук е редно да подчертаем, че всички тези неща, както и много други у нас, но не рядко и в друга посока, се вършат с помощ от приятел.

Помощ от публиката се търси за друга една съществена част от проекта - самото ателие, към което, ако беше продукт за отслабване, щеше да е прикрепен надпис "преди" – това към момента е плевнята към къщата, но с вече изграден бетонен под:

Планът е, когато ателието е готово, NoPoint да стане член на Worldwide Network of Artist Residences (resartis.org). По този начин художници от цял свят ще могат да разберат за него и ще имат възможност да работят през цялата година тук (проект):

"Всички тези хора и тяхната подкрепа през последните години ме уверяват, че съм на правилния път. И точно сега, изправен пред огромното предизвикателство, имам нужда от повече хора да повярват в него и да ни помогнат с последната стъпка. Всички вие можете да помогнете и всяка помощ ще бъде от голямо значение за този проект!"

Виж как можеш да подкрепиш каузата и ти, празниците наближават, а Мирослав предлага страхотни подаръци в замяна на някой и друг пробит долар – всяка малка помощ е от голямо значение за проекта! 

За арт резиденцията, краудфъндинг проекта и всичко останало можеш да научиш повече още на 26 октомври по време на Pop-up изложбата в BOLD Showroom, където ще се представят творбите на всички артисти, които са се включили в проекта NoPoint Atelier.

Текст: Елисавета Петрова

Снимки: Мирослав Живков

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама