Нощ в Каракас - роман пророчество


Нощ в Каракас - роман пророчество
Снимка: Жанет 45

Семпъл дървен ковчег, кратка церемония в порутен параклис. Аделайда Фалкон погребва майка си.

Сега е сама в държава, в която всякаква социална сигурност отдавна е изгубена. Хиперинфлацията, насилието и беззаконието са част от ежедневието, граничните контролно-пропускателни пунктове са задръстени от венесуелци, които опитват да напуснат страната. Когато апартаментът на Аделайда е окупиран, тя намира жената в съседния апартамент мъртва и открива неочаквана възможност да избегне катастрофата.

"Нощ в Каракас" е напрегнат и актуален роман за отчаяния опит на една жена да оцелее в разпадащо се общество. Това е история, която ни напомня колко бързо светът може да се пропука и колко силна може да бъде човешката воля за оцеляване.

За автора:

Карина Сайнс Борго е родена през 1982 г. в Каракас, Венесуела. През 2006 г. емигрира в Испания и днес живее в Мадрид, но активно следи политическата и културната ситуация във Венесуела.

Журналистическата й кариера започва от испанския вестник "Ел Мундо" и литературната притурка "Ел Папел Литерарио" на венесуелския вестник "Ел Насионал". Пише за испанския електронен ежедневник "Воспопули" и литературното онлайн списание "Сенда", създадено през 2016 г. от група испански писатели, сред които Артуро Перес Реверте и Хавиер Мариас.

Сайнс Борго е авторка на две нехудожествени книги – "Хип-хоп от Каракас" (2007) и "Венесуелските литературни групи "Трафико" и "Гуайре". Страната и нейните интелектуалци" (2007). В художествената литература дебютира с романа "Нощ в Каракас" (2019), който е преведен на 26 езика.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама