Новогодишните обещания и няколко забавни правила, с които да ги спазим


Новогодишните обещания и няколко забавни правила, с които да ги спазим
Снимка: Unslpash

Новогодишната нощ е онзи вълнуващ момент, в който повечето от нас, под въздействието на емоции, равносметки и приповдигнато настроение си обещаваме, че ще променим повечето неща в живота си към по-добро. Често това са важните житейски обещания, които много от нас възнамеряват да изпълнят. И точно когато еуфорията от празниците отмине и отново влезем в коловоза на ежедневната рутина, забързания живот в работата и в къщи, се появява и проблемът - рискуваме да оставим новогодишните си обещания в новогодишната нощ. Затова преди да изчезне ентусиазма и да изгубите желание да промените живота си, просто ни се доверете и следвайте тези прости житейски съвети.

Винаги намирайте време за вашите приятели

Ще попитате какво общо имат срещите с приятели, ако сме си поставили цел да влезем във форма или да бъдем повишени в работата си? Сега ще разберете защо е толкова важно това.  За да бъдете концентрирани в целите и успеха си и да бъдете винаги кондиция и на фокус в каквото и да е цел, изключително важно е да имате т.нар. конструктивни паузи. Животът е прекрасен и трябва да се живее щастливо, а какво по-голямо щастие от това да споделяме времето си с приятелите и близките хора. Затова направете така, че между преследването на цели и постигането на различни върхове, да намирате време, за да се срещате и общувате с любимите ви хора в определени моменти през месеца. По този начин ще си гарантирате приятно и пълноценно изживяване.

Подарете си спокойствие и хармония чрез хубава музика

Една от грешките, които много от нас допускат, е информационният хаос, в който самите ние се поставяме. Често се опитваме да водим важен разговор, докато сме включили телевизора, държим и дори преглеждаме съдържанието в приложенията на телефона си. Нашият съвет е да си поемете дълбоко въздух, да намалите забързаното темпо и се съсредоточете върху един-единствен източник на информация. Просто се настанете удобно на дивана, затворете очи и си пуснете любима, релаксираща музика. Насладете се именно на този момент. Тази полезна практика ще ви даде възможност да намалите обороти на мозъка си, ще ви даде необходимата енергия и воля, за да имате нужната устойчивост при справянето с по-трудните задачи и когато изпитате слабост да нарушите новите си навици.  

Забранете си да бъдете перфекционист

Един от основните проблеми на повечето хора е, че при първия неуспех се демотивираме и доста често съжаляваме за направеното или просто спираме да го правим. А истината е, че дори и най-дисциплинираният олимпийски атлет, не успява да промени начина си на живот и физическа активност от първия път без постоянство и упоритост. Нашият съвет е да не сте толкова крайни и укорителни спрямо себе си и да приемете, че всяка промяна е за дълъг, последователен и постоянен процес. Това отнема време, но така ще се научите да се наслаждаване на самото пътуване към вашата цели  да се радвате по-пълноценно на постигнатите резултати.

Направете си простичък и лесен за изпълнение график

Един от най-сигурните начини да прегорите и да натоварите до непоносима степен ума и тялото си е като се опитате да вместите в деня си всичко, което можете да си представите. Затова просто заложете на лесен и изпълним дневен график, който не ви натоварва до такава степен. Едновременно с това бъдете реалисти, планирайте времето за почивка и имайте готовност да реагирате адекватно, ако се случи нещо неочаквано. Само защото сте си обещали, че 2024 година е годината на вашите големи промени, не означава, че обичайните досадни неща няма да се появяват от време на време. Като това да се повреди автомобила ви, да се разболеете или просто грижите за детето ви да си се строят непосилни в момента. Именно тук е валидно едно правило - от начина, по който реагирате на проблемите и се адаптирате в съответната ситуация, зависи вашият успех.

Подгответе деня от вечерта

Нещо толкова просто като това да изберете дрехите си за офиса от вечерта, както и да приготвите закуската и обяда всъщност може да има доста положителен ефект върху вас, когато алармата ви събуди рано сутринта. Тези битови задачи вече ще сте ги отметнали на вас ви остава само да влезете по-бързо в ритъм и да наберете инерция. Колкото по-често го правите, толкова по-лесно ще ви бъде. Тези мотивиращи думи иска да чува всеки, поел по пътя на голямата промяна на начина си на живот.

Бъдете благосклонни към себе си и не забравяйте, че вашата цел всъщност е прогресът

Прогрес, а не съвършенство. Тези думи трябва да ви напомнят постоянно, че градите нещо ден по ден, а не се стремите веднага да стигнете до крайната си цел. Защото смисълът на живота е да се учим, да израстваме, да се развиваме чрез придобиване на нови знания и способности, които да ни дават увереност по пътя ни напред и нагоре. И както се казва - апетитът идва с яденето. Започнете ли да виждате напредък, ще предприемате нови действия, ще имате нови идеи, ще си поставяте нови цели. Ето няколко полезни съвета, които ще ви гарантират, че никога няма да пропуснете тази ключова стъпка:

-     Правете седмичен преглед на вашите добри и лоши страни и анализирайте как може да ги подобрите

-     Радвайте се на малките победи по пътя към целта, не ги пренебрегвайте само, защото не са по-големи или по-чести

-     Фиксирайте малки, междинни цели, за да имате усещането, че постигате неща на определен етап и период

С повече усилия и внимание ще можете да забележите всички малки стъпки напред, които правите. Най-доброто, което можете да направите по пътя към вашата цел, е да игнорирате невъзможното търсене на съвършенство.

Не спирайте да вървите напред, докато не се почувствате горди от себе си

Да имаш нещо, с което можеш да се гордееш, е тайната, която ти дава енергия и мотивация да направиш всичко отново на сутринта. Затова радвайте се на малките победи, на това, че нещо стресиращо и натоварващо, е отпаднало от списъка ви със задачи, или просто на късмета, който имате в даден момент. Това е ефикасен трик, който ще ви осигури необходимата увереност, за да вървите напред.

Освободете се от телефона си

Оставете телефона си и бъдете физически активни - това е начинът да се заредите истински с енергия през 2024 година. Вместо да отваряте сайта на някое лицензирано онлайн казино просто излезте навън, подишайте свеж въздух и се насладете на света около вас. Мобилните телефони могат да предизвикат силно пристрастяване към тях, а мнозина от нас дори не го осъзнават. Важното е да осъзнаете, че има хиляди начини да прекарвате свободното си време, много от които активно ще ви помогнат да правите по-важните неща в живота.

Не бързайте, не спирайте да полагате усилия и се доверете на процеса, през който минавате с всичките му плюсове и минуси. Скоро 2024 г. ще ви донесе всичко онова, което сте искали да бъдете.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама