Обявиха екипажа на втория комерсиален космически полет


Обявиха екипажа на втория комерсиален космически полет
Снимка: iStock

Корпорацията „Върджин Галактик“ обяви в понеделник състава на участниците във втория търговски полет в космоса „Галактик-02“, планиран за 10 август, стана ясно от официалния сайт на компанията.

„На борда на орбиталния ракеетоплан „Ве Ес Ес Юнити“ ще бъде участникът от Олимпийските игри от 1972 г. Джон Гудуин, 80-годишен, и карибските жителки Кейша Шахаф и нейната дъщеря Анастейжа Майерс, които бяха победители в томбола, проведена от организацията с нестопанска цел „Спейс фор хюманити“, пише на уебсайта.

Екипажът от космически туристи ще бъде придружен от Бет Моузес, водещ инструктор на астронавтите на „Върджин Галктик“, за която това ще бъде четвърти полет в космоса. Компанията също планира да излъчи мисията на живо на своя уебсайт.

„Върджин Галактик“ на Ричард Брансън е една от малкото американски космически компании, заедно с „Блу ориджин“ на Джеф Безос и „Спейс Екс“ на Илон Мъск, които организират комерсиални космически полети. На 29 юни космическият кораб на „Юнити“ завърши успешно първата си суборбитална търговска мисия и кацна в Ню Мексико. Като част от неговия екипаж, заедно с инструктора имаше трима италианци, представляващи военновъздушните сили на страната и Националния изследователски съвет на Италия.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама