Организират "Дрешка за птичка" - базар в помощ на родните пеликани


Организират "Дрешка за птичка" -  базар в помощ на родните пеликани
Снимка: БФБ

Благотворителна акция "Дрешка за птичка" в помощ на пеликаните ще се проведе в Бургас на 23 февруари под формата на базар за дрехи, съобщават организаторите от Българска фондация "Биоразнобразие" (БФБ). Домакин на събитието ще е "Хаштаг студио".

Всеки, който е готов да се раздели със свои дрехи и аксесоари или пък иска да открие нещо ново срещу дарение, може да се включи в благотворителния базар. Със събраните средства фондацията ще ремонтира платформата на пеликаните в южната част на Атанасовско езеро, за да им осигури подходящо място за почивка и за гнездене в близко бъдеще.

Дарилите поне три артикула ще получат "пеликански ваучер", с който ще може да си изберат подарък от останалите дарени артикули, допълват организаторите. В акцията ще се приемат само чисти, здрави и запазени артикули. Дарения ще се приемат и преди началото на базара в офиса на организацията на ул. Гурко" 53 бл 1., ет. 1 между 9:00 и 18:00 часа.

След края на базара ще има и прожекция на документалния филм "Истинската цена" ("The True Cost"), заснет в страни по целия свят. От най-бляскавите подиуми до най-мрачните квартали, филмът представя интервюта с влиятелни личности от света на модата като Стела Маккартни, Ливия Фърт и Вандана Шива и разказва за милионите човешки съдби, засегнати по целия невидим път на унищожителната индустрия за дрехи, както и за разрушителния ефект на консуматорството върху обществото.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама