От какви съдове за готвене имаме нужда в кухнята?


От какви съдове за готвене имаме нужда в кухнята?
Снимка: iStock

Във всяка кухня трябва да има подходящи принадлежности, които ще ви помогнат бързо и лесно да приготвяте храната за вашето семейство. Инвентарът, с който разполагате, е от съществено значение, за комфорта и удобството в тази толкова важна зона от дома. Днес ще поговорим малко повече за различните съдове за готвене, които задължително трябва да си набавите, ако държите кухнята да бъде комфортна и функционална. Днес в търговската мрежа откривате много интересни пособия, които ще ви позволят да експериментирате с различни вкусни рецепти. Винаги инвестирайте в качествени принадлежности, защото те осигуряват безопасност и придават на храната по-добър вид и вкус.

Какви съдове за готвене задължително трябва да си набавим?

За да направите дома си комфортен и функционален, е добре да оборудвате в кухнята си с подходящите домакински аксесоари. Така във всеки един момент ще имате съд, който да използвате в зависимост от ястията, които приготвяте. От MOVI.BG ви препоръчва да инвестирате във:

  • тенджери – може да вземете емайлирани или такива с незалепващо покритие. Важно е да притежавате няколко на брой с различен размер. Така ще може спокойно да приготвяте супи, яхнии, десерти и сосове;
  • тигани - и от този вид пособия за готвене е добре да имате няколко модела. Препоръчваме ви грил тигана, този с незалепващо покритие и модел тип уок. Изделията са практични и функционални, в тях може да пържите, да задушавате и запичате месо и зеленчуци;
  • тави – традиционната българска кухня има много вкусни печива, които ще направите само, ако разполагате с подходяща тава.

Изберете си разнообразни и качествени домакински помощници. Това значително ще допринесе за вкусното и здравословно готвене.

По какви критерии да купим съдовете за готвене?

Основният фактор, който ще определи до колко приготвената от вас храна е безвредна и безопасна е качеството на тенджерите и тиганите . Ето защо един от ключовите критерии да изберете модел за кухнята си е материалът от който е направен. В търговската мрежа се предлагат много разнообразни изделия. Впечатление правят тези с незалепващо покритие, керамичните, стъклените и чугунените изделия.

Покритието на пособията за готвене влиза в пряк контакт с храната. Това е причината да сте по-внимателни при избора на такива изделия. Важно е съдовете за готвене да бъдат съобразени с печката, която използвате и да са съвместими с нейните котлони. Купете аксесоарите в цветове и дизайн, които ви допадат и ще подхождат на обзавеждането в зоната за готвене. Друг ключов критерий е размерът на пособията за готвене, защото той трябва да са съобрази с този на фурната и котлоните.

Защо тавата за печене заема централно място е кухнята?

Има изключително много рецепти, които изискват ястието да бъде запечено на фурна. Тук е по-добре да използвате специалните за целта съдове, които са плитки и в различна форма. Те позволяват по-лесното приготвяне на рецептите. Практичната тава за печене на фурна е неизменна част от вашия кухненски инвентар. Хубаво е да разполагате няколко различни вида. Те могат да са кръгли, елипсовидни, квадратни, продълговати или дори такива с падащ борд. Тавата за печене е необходима в едно домакинство, защото в нея могат да се приготвят както солени, така и сладки печива. Подходяща е за десерти, баници, тартове, запеканки и други.

Оборудвайте се с функционални и удобни тави за печене на фурна и винаги ще сте подготвени, ако трябва да създадете едно цялостно меню, което включва предястие, основно и десерт. Артикулите, които се предлагат в търговската мрежа са с различна вместимост, което също е от голяма полза при решението ви, какво точно да сготвите.

Кои модели тави са най-удобни и практични?

За всеки потребител е полезно да открие разнообразие от практични и удобни тави за печене. Може да изберете артикулите по тяхната форма, цвят или материал на изработка. Важно е те да ви бъдат полезни в ежедневието и да са изработени от качествени и безопасни материали. В каталога на магазин MOVI.BG ще откриете следните модели:

  • изделие с мраморно незалепващо покритие – може да бъде поръчано в различен размер, спрямо големината на вашата фурна;
  • тава за печене от неръждаема стомана - извънредно удобна и практична в кръгла форма. В този съд може да приготвяте месо, зеленчуци, баници, десерти и други. Почистването е лесно, а моделът може да се поставя и в съдомиялна;
  • модел от йена с правоъгълна форма и капак - спокойно използвайте двете части като отделни съдове. Безопасен, хигиеничен и много красив артикул. В него може да сервирате директно на масата;
  • форма за печене на кекс с дупка - традиционно изделие, което трябва да присъства във всяка една кухня. Незалепващото покритие ви позволява да извадите сладкиша, без да го повредите;
  • тава за печене със свалящ се борд - този съд е много подходящ при приготвяне на блатове за торта или други по-сложни десерти.

Модерните съдове за готвене се отличават с високо качество на изработка и достъпна цена. Подберете модели, които ще ви бъдат достатъчно полезни и ще използвате с удоволствие.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама