Отбелязваме Часа на Земята с йога и онлайн концерт


Отбелязваме Часа на Земята с йога и онлайн концерт
Снимка: ПР

От Бразилия до Непал и от остров Мадагаскар до Европа – светът се подготвя да отбележи "Часа на Земята". По традиция всяка последна мартенска събота точно в 20:30 часа милиони хора от всички континенти ще загасят осветлението в домовете си за един час, ставайки част от най-разпознаваемата природозащитна инициатива на планетата. В контекста на пандемията и наложените противоепидемични мерки тази година над 7000 града от 180 държави ще посрещнат празника на природата с редица дигитални събития.

Природозащитната организация WWF България и тази година е подготвила специална програма за "Часа на Земята". Ще започнем съботния ден с раздвижване чрез йога практика, символично посветена на петте елемента – земя, вода, огън, въздух и пространство. Точно в 10:00 ч. Албена Юрукова ще ви пренесе в света на йогата и ще ви разкаже за това колко е важно да сме в баланс както със себе си, така и с природата около нас.

Кулминацията на "Часа на Земята", както всяка година, ще бъде в 20.30 ч. С изключването на светлините започва и нашето виртуално представление, посветено на опазването на планетата и пъстрия животински свят, който я обитава. Заредете батериите на лаптопа си добре и се настанете удобно у дома, защото имаме какво да ви покажем. Неповторимият комик Ники Станоев ще бъде водещ на концерта: "Часът на Земята – Включи се", където и да си!, в който участие ще вземат изпълнителите Елена Сиракова, Керана и космонавтите, РДМК, Парапланер, Маги Алексиева - MEY, BunyVerse & Strela, а страхотният хореограф и режисьор Коста Каракашян ще се включи от далечен Египет със специален танцов пърформанс. Не бихме могли да оформим това събитие и без специалната сценаристка подкрепа в лицето на Здрава Каменова и Светослав Томов.

Всички събития ще се излъчват на Facebook страницата на WWF България.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама