Отвратително! Ето защо НЕ трябва да пиете кафе в самолета


Отвратително! Ето защо НЕ трябва да пиете кафе в самолета
Снимка: iStock

Стюардеса направи шокиращо разкритие за кафето на самолетите пред американско издание. Пожелалата анонимност служителка на борда на авиокомпания, която ежедневника представя под псевдонима "Бети", е категорична, че пътниците никога не трябва да пият кафето, сервирано на борда.

Изглежда странно, нали? Защо не можете да се ободрите с малко кофеин, докато летите в небето? Ами защото водата, използвана за приготвяне на споменатото кафе, идва от същия източник, който обслужване тоалетните на самолета!

Вижте още: Как да изберете хубава диня и кои са най-популярните сортове

Това е не само гнусно, но може да бъде и опасно за вашето здраве.

Бети споделя още: "Наскоро направихме тест за ешерихия коли във водата и той не издържа. Така че избягвайте гореща вода или чай... Напитките трябва да са само бутилирани".

Бактерията ешерихия коли е една от водещите причини за урологични инфекции при жените. Изследвания сочат, че в 90% от случаите тя е техният основният причинител. Нейното нормално местообитание в човешкото тяло са долните отделения на червата.

Ако пиете кафе по време на пътуване със самолет, вие буквално пиете тоалетна вода, която потенциално може да застраши живота ви, пише още изданието.

Говорител на EasyJet потвърди, че същата питейна вода, използвана за приготвяне на кафе и чай за пътниците, се използва и за промиване на тоалетните на самолета.

Той обаче е категоричен, че това не прави практиката опасна, като уверява пътниците: "Няма абсолютно никакъв шанс за кръстосано замърсяване поради дизайна на водопроводната система. Това е обичайно за повечето производители на самолети и авиокомпании. Прясна вода се зарежда на самолет дневно".

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама