5 ползи от пречистване на дебелото черво, за които вероятно не знаете


5 ползи от пречистване на дебелото черво, за които вероятно не знаете
Снимка: iStock

Пречистването на организма е много важно, ето защо:

1. Бърза и значителна загуба на тегло

Като си говорим за диети, няма нужда да умирате от глад, за да свалите няколко килца. Като премахнете токсините и отпадъците, заседнали в дебелото черво, ще активизирате метаболизма и засилите обмяната на веществата. Пречистете дебелото черво и освен че ще се отървете от нежеланите килограми, ще пречистите тялото си от отпадъци и токсини и ще намалите риска от ракови образувания.

2. Намалявате риска от рак на дебелото черво

Не позволявайте на токсините, които пиете, ядете и дишате да разболеят тялото ви. С пречистване на дебелото черво, намалявате значително рисковете от образуването на кисти, полипи, както и на ракови образувания в стомашно-чревния тракт.

НАУЧЕТЕ ТУК КАК ДА СИ НАПРАВИТЕ ДЕТОКС ДЕН

3. Подобрявате концентрацията

Лошото хранене и натрупването на токсини в дебелото черво пречат на тялото да функционира правилно. Пречистването на дебелото черво подобрява абсорбацията на важните хранителни вещества, което се отразява на функцията на редица органи, включително и мозъка. Това ви прави по-будни, по-работоспособни и по-концентрирани.

4. Нормализирате pH-то на кръвта

Когато в кръвния поток навлязат паразити, бактерии и гъбички, киселинността на организма се променя. Тъканта на дебелото черво се възпалява и способността й да пропуска вода, витамини и минерали в кръвоносната система намалява.

5. Подобрявате здравословното си състояние

Премахнете токисините и отпадъците от дебелото черво и се наслаждавайте на чувството на лекота, сила и добро здраве. Когато тялото не изразходва енергията си, за да се отърве от шлаки и отпадъци заседнали в него, тази енергия остава за вас!

Какво помага?

Фреш от алое например подпомага организма на човека да отстранява отровите и токсините. Така се възстановява нервната система, изхвърлят се соли, отпадъци, фракции на обмяната, холестерин, предотвратява се образуването на камъни в бъбреците и жлъчката. Отразява се облекчаващо на сърдечно-съдовата система, черния дроб и панкреаса.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама