7 храни, които прочистват тялото по естествен път


7 храни, които прочистват тялото по естествен път
Снимка: iStock/Guliver

До 80% от нашата имунна система е концентрирана във флората на червата ни. Ако полезните бактерии са в баланс, ние имаме силата да се противопоставяме на настинките без антибиотици. Освен това, някои храни могат да ни помогнат да прочистим кръвта си от тежки метали и да предотвратят образуването на съсиреци. И тъй като ние сме фенове на идеята за прочистване по естествен път, днес ще ви представим кои храни помагат за тази мисия.

1. Авокадото премахва химикалите от черния дроб

Авокадото понижава холестерола и разширява кръвоносните съдове. То съдържа хранително вещество, наречено глутатион, което блокира поне 30 различни канцерогена, като същевременно помага на черния дроб да детоксикира синтетичните химикали. За хората с високо кръвно налягане този плод е особено ценен, тъй като спомага за естественото му понижаване и помага да се избегне рискът от сърдечни заболявания и инсулт.

2. Ананасът разграждат холестерола

Ананасите са плодове, които съдържат естествения ензим бромелаин, известен със свойството си да разгражда мазнини, помагайки на тялото ни да разгражда протеините. Ананасите са особено ефективни и при обработката на холестерола и извеждането му от тялото. Те разреждат кръвта и разграждат кръвните съсиреци. Единственото условие е да ги консумирате пресни, тъй като ензимът бромелаин се разрушава в процеса на консервиране.

5 ПРИЧИНИ ДА ПИЕТЕ ПО ЛЪЖИЦА ЗЕХТИН ВСЯКА СУТРИН

3. Киселото зеле осигурява по-чиста кожа

Киселото зеле се обработва лесно от храносмилателната ни система, тъй като по време на ферментацията то вече е „предварително усвоено“. Този хранителен продукт е пълен с фибри, води до по-малко подуване на корема (особено в сравнение с прясното зеле) и по-чиста кожа. Освен това, киселото зеле помага на тялото ви да усвоява по-ефективно витамини и минерали.

4. Кайсиите се борят със запека

Сушените кайсии са известни с естествения си слабителен ефект. Ако сте предразположени към запек, тази храна ще ви даде прочистващ ефект, действайки като естествена „четка“ за червата. Пресните кайсии имат огромно количество фибри, което ви помага да останете сити за по-дълго време и междувременно подхранва добрите бактерии в червата.

5. Спирулината неутрализира миризмата на тялото

Спирулина е водорасло, което расте както в сладка, така и в солена вода. Тази съставка се счита за една от най-силните в прочистването на кръвта от тежки метали. Но най-атрактивната характеристика на този зелен прах е способността на основната му съставка, хлорофилът, да неутрализира телесната миризма. Често наричан „вътрешен дезодорант“, хлорофилът се грижи за добрия аромат на кожата и телесните течности.

6. Грейпфрутът дава енергия и оформя талията

Грейпфрутът съдържа нокатони, които са химични съединения, които могат да засилят метаболизма и да забързат загубата на тегло. Те също така са богати на фибри и помагат за балансиране нивата на кръвната захар.

7. Краставицата освежава дъха

Водата, съдържаща се в краставиците, предотвратява сухотата в устата, а също така измива остатъците от храна, които могат да останат след хранене. Подобно на ябълките, краставиците стимулират производството на слюнка, което помага за хидратирането на устата ви и свежия дъх.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама