Парчето дърво, спасило Роуз от "Титаник, бе продадено за невероятна сума


Парчето дърво, спасило Роуз от "Титаник, бе продадено за невероятна сума

С годините сме се убедили, че хората са склонни да дават чудовищни суми за неща, които на пръв поглед изглеждат странни. Разбира се, феновете не "Титаник" не бива да бъдат подценявани при никакви положения!

Плаващото парче дърво, част от врата, което спаси живота на героинята Роуз от "Титаник", беше продадено на търг за 718 750 долара, съобщи Би Би Си.

Още от излизането на филма почитателите се чудят дали дървената плоскост е била достатъчно голяма, за да побере и възлюбения ѝ Джак, спасявайки го от смърт в ледените води.

Вижте още: Ан Хатауей с разтърсваща изповед за алкохолната си зависимост

Според описанието му въпросният реквизит е "предизвикал много дебати сред феновете". Давайки повод за още разисквания, организаторите на търга посочват, че дължината на плоскостта е 2,4 метра, а широчината ѝ - 1 метър.

Продажбата на "спорния" артикул беше осъществена по време на търг на реквизит и костюми, собственост на веригата ресторанти и курорти "Планета Холивуд" (Planet Hollywood).

Повече за "вратата на раздора"

В епизод на "Ловци на митове" от 2012 г. режисьорът на "Титаник" Джеймс Камерън разкри, че получава десетки имейли на ден, в които Роуз е наричана "егоистка" заради сцената, а Джак - "идиот".

Камерън се опита да сложи край на дебата, казвайки, че героят на Леонардо Ди Каприо е трябвало да умре според сценария.

През 2022 г. Джеймс Камерън отново се опита да потуши предположенията дали смъртта на Джак е била ненужна, провеждайки т.нар от него научно изследване. В рамките му е направен задълбочен анализ от експерт по хипотермия. В изследването се включват и двама каскадьори със същата телесна маса като Ди Каприо и Уинслет. Те са екипирани със сензори и са поставени в ледена вода, за да се тества по различни начини дали и двамата могат да оцелеят чрез различни методи. Отговорът е "Не".

Камерън се позовава и на друга, не толкова научна обосновка, казвайки: "Джак трябваше да умре. Това е като Ромео и Жулиета. Това е филм за любовта, саможертвата и смъртта. Любовта се измерва със саможертвата".

Реквизитът, който често е бъркан с врата, е базиран на цялостно парче отломки, спасено от трагедията през 1912 г., според организаторите на търга от "Херитидж окшънс".

Сред останалите лотове, продадени на аукциона, беше и камшикът от "Индиана Джоунс и храмът на обречените", който смени собственика си срещу сумата от 525 000 долара.

Костюм на Спайдърмен, носен от Тоби Магуайър, беше продаден за 125 000 долара. Същата цена беше платена и за брадвата, използвана от Джак Никълсън в "Сиянието", и за роклята от шифон на Кейт Уинслет от финала на "Титаник".

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама