Писмо към България от младите българи по света


Писмо към България от младите българи по света
Снимка: ПР

Любов. Надежда. Носталгия. Сбогуване. Обвинение. Всички тези чувства се усещат в новата книга – сборник "Писмо към България от младите българи по света". Фондация "Шанс за децата и природата на България" събира в книгата най-искрените и вълнуващи творби на 28 талантливи млади автори, живеещи зад граница. Те са участници в VI-тия литературен конкурс "И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!" на тема "Моето писмо към България".

Книгата сборник "Писмо към България от младите българи по света" е втора от поредицата за "гласa", мислите и чувствата на децата към родината ни. Тя представлява своеобразно огледало на чувствата и нагласите на живеещите извън страната ни младежи и е една интересна и важна съпоставка на първата книга "Моето писмо към България", публикувана миналата година с творбите на младите българи, живеещи в родината.

"Разказите и есетата на децата дълбоко ни трогнаха и ни донесоха надежда за бъдещето на България. Творбите на всички участници са изключително ярки и силни и напълно заслужиха мястото си в книгата", сподели пред нас Лилиана Славова, Председател на Фондация "Шанс за децата и природата на България".

"Този проект беше интересен, защото отразява настроенията на младите извън граница. Палитрата е богата - в едната крайност младите се сбогуват със страната си, сякаш завинаги. А останалата част обещава, че ще направят всичко възможно да се завърнат, когато могат", обобщи известния български писател Радослав Гизгинджиев, който бе и председател за втора поредна година на престижния конкурс.

Прекрасната корица отново е дело на талантливите бургаски художнички Елена Мазнева и Ростислава Начева.

Дали постоянното пребиваване зад граница е пречупило призмата на техния мироглед към свидната родина? Дали е скъсана нишката на младите с България? Своите отговори на тези и още много въпроси читателите ще открият в прекрасните творби на младите автори.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама
Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама