Покер за жени


Покер за жени
Снимка: iStock/Guliver

Много хора ще кажат, че в това няма логика. Много мъже ще се осмелят да възразят, че покерът става и за жени. Но и много дами могат да се вдъхновят от идеята да покорят поредната малка обетована земя на мъжете. Защото покерът отдавна не е типично мъжко занимание. Покерът не просто е игра, в която има място и за двата пола, но и една от новите сцени за изява на умните, смелите и различните дами.

Доказателство за това е и историята на Анет Обрестад. Ако сте запален покер играч няма как да не сте чували това име. Но е факт, че за мъжете то е супер неудобно, име, което предизвиква вълнение и дори срам, ако сте на мнение, че само господата са способни на истински покер фурор.

Коя е Анет Обрестад

Съвсем накратко можем да определим Анет като малкото момиченце, което разби представите ни за покер и което съсипа табу идеята, че покерът е само за мъже. Няма такова нещо. Покерът не просто не изисква да сте от мъжки пол, за да сте супер добри, но и дори понякога не означава да сте опитен играч на средна възраст. Анет го доказва, когато само на 18 години успява да спечели първата си титла в Световните серии по покер – най-елитното издание за покер играчи по цял свят. На тази крехка възраст шведката дори успява да блъфира по-добре и от конкурентите й на 40 и дори на 50 годишна възраст. Нещо повече, тази госпожица слага в малкия си джоб победителите от миналогодишните издания и със спечелената си титла през 2007 година и до ден днешен е истински пример за подражание, истинско доказателство, че жените имат своето заслужено място в професионалния покер.

Няколко специфики в играта и отношението към покера на Анет Обрестад

Когато четем новини или анализи на играта на Анет на преден план излизат доста интересни подробности. Така например, тя заявява, че почти никога не депозира свои собствени пари в онлайн казината, в които практикува покер. Това, което прави Обрестад е онова, което правят голяма част от начинаещите в покера – просто се включва в някой безплатен покер турнир (фрирол) и от там спечелва достатъчно големи суми, с които да продължи в играта по-нататък.

Нещо повече – Анет твърди, че е станала толкова добра на толкова крехка възраст, защото залага на постоянната практика. Тя не спира да тества нови стратегии в нови формати. Тя винаги съветва своите фенове да играят на безплатни покер игри (ето от този тип – https://silentbet.com/bg/poker/) с които да трупат нови знания, но и идеи, с които да разгромят противника.

И все пак, по големите турнири коронният номер на шведската покер звезда си остава блъфът. Анет признава, че я бива много в това, но самата тя се учудва на собственото си умение на покер масата, защото признава, че в живота не може нито да лъже, нито да манипулира хората около себе си (например, родителите си, с усмивка и весел смях, отбелязва покер дамата). Освен блъфът за Анет Обрестад важен елемент в играта на покер винаги е била преценката на всеки от конкурентите. Тя признава, че кога седне да играе покер на живо в голям турнир, използва първите раздавания не толкова, за да набира преднина, колкото, за да опознае своите опоненти. Според Анет най-важното в покер е не да имаш супер карти, а да направиш така, че да намериш човек на масата с по-лоши карти от твоите.

Анет е истински вдъхновител за дамите в покер игрите. Но истината е, че макар и да не си признават, много мъже също тайно й завиждат и се опитват да копират от уникалния й стил.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама