Полезно: Как да познавате качествената паста


Полезно: Как да познавате качествената паста
Снимка: iStock

Пастата невинаги е една и съща. Представяме ви 3 съвета как да разпознаете качествената паста и да я сготвите като истински италианец.

Цвят

Твърде жълтата суха паста е знак, че е била изсушена с процес на висока температура за много кратко време. Пастата с добро качество трябва е с бледо жълт цвят. Точно такава търсете в магазините.

Вижте още: Защо никога НЕ трябва да чупите спагетите при варене

Текстура

Отличната паста има леко грапава повърхност. Тази грапавост се придава от матрици и помага на сосовете да залепват по-добре върху пастата, подобрявайки цялостното изживяване при хранене. 

Време за готвене

Трябва да е точно и да не се готви твърде бързо. Също така, ако след сваряването на макароните се развали първоначалната им форма, това е ясна индикация за некачествен продукт.

Вижте още: Мит или истина: Ето дали преварените макарони са вредни

Бонус - защо винаги трябва да солите водата за паста

Научно казано, има само една основателна причина да осолявате водата за паста - тя подправя равномерно отвътре навън самото тестено изделие. В кулинарното училище обучаващите се готвачи се учат да подправят ястието си малко по малко от първата стъпка - само така могат да се изградят постепенни, по-сложни вкусове.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама