Защо никога НЕ трябва да чупите спагетите при варене


Защо никога НЕ трябва да чупите спагетите при варене
Снимка: Pixabay

Често може да чуете, че начупването на спагети, преди да ги сложите във вряща вода, е кулинарен грях за всички италианци. Въпреки че не тегне никакво злокобно проклятие над този навик, все пак е добре да не правите това с вашата паста, опитвайки се да я поставите по-добре в тенджерата. 

Този дебат може да бъде доста дълъг дискурс между онези, които вярват, че чупенето на паста е абсолютно забранено, и тези, които го правят всеки път, но по всичко личи, че има правилно и грешно в кулинарната общност. Счупването на спагетите може да направи не само две по-къси парчета, но и по-малки трети, които ще преварят и ще променят текстурата на цялото ястие.

Имайте предвид, че пастата, оформена "на дълго", като спагети, фетучини и капелини, се прави така с причина. Дългата паста задържа по-добре соса, позволявайки по-пълен и по-ароматен краен резултат. Всъщност, всяка паста има специфична цел и промяната на формата може да повлияе на вкуса, който се опитвате да получите. Освен това, спагетите са дълги, за да можете да навиете пастата около вилицата си, вместо да се опитвате да загребвате ястието сякаш ядете яхния. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама