Преди или след пържене е правилно да се овкусява храната


Преди или след пържене е правилно да се овкусява храната
Снимка: iStock

Колкото и елементарно да изглежда едно ястие, всяка домакиня понякога се чувства несигурна, особено ако очаква гости. Трябва ли да оставя сьомгата още малко във фурната? Трябва ли да добавя още тахан към хумуса? Твърде солени ли са пържените картофи? Това са въпроси, които е напълно естествено да си задавате наум.

Един от най-логичните въпроси несъмнено е кога трябва да подправяме храната - преди или след пържене. Много хора подправят храната със сол и черен пипер преди готвене, за да подобрят вкуса ѝ, но така обаче съществува риск храната да стане прекалено солена или лепкава. Затова подправете храната си, след като я изпържите.

Разбира се, това не означава, че подправянето на храната със сол и черен пипер преди това е грешно. Всичко зависи от вида на храната, която готвите, и подправките, които искате да използвате. Деликатните пресни билки и смлените подправки е по-добре да се добавят след пържене, за да могат да освободят вкуса и аромата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама