Притча за най-красивата жена


Притча за най-красивата жена
Снимка: iStock

Една приказка за всички дами, които тревожат ума си с мисли достатъчно красиви ли са за любимия мъж, достатъчно привлекателни ли са за него, припокриват ли идеала му за женска красота... Една приказка и за вас, господа, за да знаете как да гледате на жената до себе си!

Веднъж група мъже започнали да спорят как изглежда най-красивата жена…

Един обичал черни, като въглен очи, с изгарящ поглед. Друг харесвал сиво-сини, бездънни и дълбоки, като небето. Трети пък предпочитал кафяви, топли и усмихнати... А за косата, единият казвал, че е по-хубава късата, а другият настоявал, че е дългата, люлееща се на вълни чак до петите. Едни се възхищавали на висока, величествена осанка, а други предпочитали малки, нежни и изящни фигури...

ПРИТЧА ЗА ИНСТРУМЕНТИТЕ НА ДЯВОЛА

И всеки си мислел, че неговото мнение и описание е най-точното и не спирал да убеждава останалите в правотата си. Виждайки, че така няма да стигнат до единодушие, накрая решили да отидат при един живял и помъдрял възрастен човек и да чуят неговото мнение:

- Ние започнахме да спорим, разказали му те, и не успяваме да се разберем. Кажи ни, почтени човече, коя е най-красивата жена?

Дълго гледал старецът към белеещите зад облаците върхове на далечната планина и накрая, усмихвайки се ведро, отвърнал:

- Любимата...

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама