Пускат първата книга скреч талон като протест


Пускат първата книга скреч талон като протест
Снимка: Жанет 45

По повод на 24-и май, издателство "Жанет 45" обяви, че пуска специално лимитирано издание на книгата "Български хроники", том 4 от Стефан Цанев, озаглавено "Издание на щастието".

На корицата има обособено скреч поле, а при изтъркването му читателят разбира какво печели: "щастливото" издание на книгата е с 20% по-евтино от обикновеното – толкова, колкото щеше да струва, ако книгите у нас се ползваха със същата ДДС-преференция, както хазарта.

"Целта на изданието е да привлече вниманието на обществеността и на политиците върху нуждата от по-нисък ДДС върху книгите в България" – каза Манол Пейков, управител на Жанет 45.

"Този данък е намален в почти всички европейски държави, което действа като важен стимул книгите да са по-достъпни, а хората да четат повече. Вярваме, че културата е най-ценното ни наследство, което си струва да запазим и развиваме. Вярваме също, че има и други, които мислят като нас. И също като нас искат книгите да бъдат по-достъпни за повече хора."

От издателството приканват хората да подкрепят каузата, като се включат в петицията за намаляване на ставката на ДДС върху книгите на peticiq.com/dds_knigi

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама
Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама