Пуснаха кукла Барби, подходяща за по-малки деца (ВИДЕО)


Пуснаха кукла Барби, подходяща за по-малки деца (ВИДЕО)
Снимка: iStock

Куклата Барби отново е преобразена, но този път във версия за деца на три години и малко по-висока от класическия вариант, предаде "Асошиейтед прес".

Играчката, наречена "Моята първа Барби", е малко над 34 сантиметра - с около пет сантиметра по-висока от традиционната кукла, с по-голяма талия и прикрепено скромно бельо в телесен цвят, което не може да бъде отстранено. Изработена е и от по-мек материал. 

Тоалетите ѝ са съобразени с детската мода - щампите върху дрехите ѝ са на сърца, звезди и цветя. Аксесоарите ѝ са по-големи, подходящи за детските ръце, а косата ѝ е много дълга за по-лесно разресване.

Крайниците на "Моята първа Барби" са подвижни, като при някои предишни версии на куклата, а чертите на лицето ѝ остават разпознаваеми. Пръстите обаче са свързани, като по този начин се елиминират честите оплаквания, че ръцете на Барби се захващат за дрехите ѝ, когато децата се опитват да ги облекат.

От компанията производител "Мател" обясниха пред "Асошиейтед прес", че новата версия на Барби е съобразена с отзивите на родителите.

"Разговаряме с родители и деца почти 365 дни в годината", казва Лиса Макнайт, изпълнителен вицепрезидент на фирмата. "Започнахме да чуваме, че и по-малките деца искат да играят с Барби. Родителите са загрижени, че малчуганите нямат фините двигателни умения, за да имат положително игрово изживяване с нашата традиционна модна кукла".

Новата кукла се предлага с различни цветове на кожата и на косата. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама