Разберете дали около вас има токсични хора


Разберете дали около вас има токсични хора
Снимка: iStock/Guliver

Хората или те вдъхновяват, или те изтощават. Хубаво е, когато приятелите ти влияят положително и те зареждат с добра енергия.

Но светът е пълен с токсични хора, някой от които може би са около нас. Става въпрос за „отровното“ им поведение. Те се държат по определен начин, което създава психологически трудности и причинява стрес в другите хора.

Разберете дали около вас има токсични хора по тези признаци:

Човекът не ви изслушва

Такъв човек не знае как да поддържа нормален диалог. Той е толкова погълнат от себе си, че е сигурен, че всеки трябва да слуша само него, и затова говори без да спира и ви прекъсва на всяка дума.

Той винаги е жертва

Знак за психологическа зрялост е способността да разбираш взаимоотношения между двама души и да поемаш отговорност, ако нараниш другия. Ако човекът винаги обвинява други хора за всичко, което се случва и никога не поема отговорност-той е негативен и токсичен.

Той винаги осъжда другите

Ако вместо да ви помага, насърчава и да оценява вашите качества, даден човек постоянно ви критикува, то по-добре избягвайте присъствието му. Някои хора дори твърдят, че имат "способността" да чувстват, че човек е лош и нещо не е наред с него.

Той търси внимание

Най-лесният начин да опознаем някой, който отчаяно се нуждае от внимание, е да разгледаме поведението му, докато говорим. Токсичните хора обичат да контролират, доминират и прекъсват събеседника. Единственият момент, от който са доволни, е когато говорят за себе си.

НАЙ-ВАЖНИТЕ СЪВЕТИ, ОТ КОИТО ЗАВИСИ ЖИВОТА ВИ

Той не уважава никого

Той не се срамува от това да се държи надменно. Уважението за него не е присъщо. Той ще се занимава с караници, ще провокира скандали дори с непознати и никога няма да се заслуша в мнението на другите. Нямате нужда от човек, който не ви уважава и зачита.

Той често губи контрол над себе си

Токсичните хора много често не могат да контролират чувствата си, думите и действията. Те правят нещата, без да се замислят дали ще наранят някого, дори и да е близък човек. Не могат да се контролират по време на скандал и е възможно да избухнат и много да ви наранят.  

Той много често лъже

Често токсичните хора използват лъжата в тяхна полза. Когато не им е удобна истината, те са готови да си съчиняват истории и да накарат другите да вярват в тях. Лошото е, когато започнете да разбирате, че почти всяка негова дума е лъжа.

Той иска да ви контролира

Дори много близък приятел или роднина няма право да контролира живота ви, вашите чувства и действия. Токсичните хора ще се опитат да го направят. Не им позволявайте!

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама