Разгадаваме три от кучешките странности


Разгадаваме три от кучешките странности
Снимка: iStock

Понякога кучетата се държат странно за нас, хората. Постъпките им предизвикват нерядко недоумение у стопаните им. Ето три от "кучешките странности", които могат да ни се сторят не само лишени от смисъл, но и досадни, а често пъти – дори груби, пише "Гардиън".

Благодарение на работата на специалисти в областта на кучешкото поведение, вече знаем малко повече за това на какво се дължат определени навици и странности при домашните ни любимци. Вижте 3 от тях:

"Виновното лице"

Сещате се – онова гузно изражение, което има домашният ви любимец щом се приберете и установите, че е направил нещо нередно. Мнозина си мислят, че кучето добива това "виновно лице", защото знае, че е направило нещо нередно. Това обаче не е точно така. Изследванията показват, че ако не хванете четириногото в действие, то няма представа защо сте ядосани. Следователно – наказанието му няколко часа по-късно няма особен възпитателен смисъл. Така че – защо тогава има това гузно изражение? Отговорът е – защото реагира на вашите действия и поведение – ядосано лице, викове, заплахи и тн.

Вижте още: Ето кое е най-ниското куче в света (СНИМКИ)

"Преследване на опашката"

За някои стопани това е сладко, за други – досадно. Независимо към кои спадате, важно е да потърсите помощ от лекар ако гоненето на опашката се превърне в компулсивно – това е знак, че нещо не е наред. Сред възможните причини за това поведение са скука, тревожност, сърбеж и др.

Вижте още: Тези факти за кучетата ще ви изумят

"Накланяне на главата на страни"

Това е може би най-неустоимото и сладко кучешко поведение, за което много стопани на четириноги дори не търсят причина. Вместо това – се опитват да го заснемат! Това, разбира се, в кръга на шегата, но е факт, че не се знае точно защо някои кучета накланят главата си на страни. Дали, за да ни чуят или видят по-добре. Или просто виждат, че ние буквално се разтапяме от това и искат да ни направят щастливи?

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама