Тези факти за кучетата ще ви изумят


Тези факти за кучетата ще ви изумят
Снимка: iStock/Guliver

Те са умни, гальовни, предани и страхотни другари. Неслучайно кучетата са обявени за най-добрите приятели на човека. Представяме ви някои интересни факти за четириногите, които ще ви изненадат:

Кучешкият мозък, подобно на човешкия, изпуска хормона на любовта, когато общува с хора или кучета. Ненапразно, съществува изразът "кучешка любов".

Кучетата имат невероятната способност да различават миризмата на редица органични съединения, които показват, че човешкото тяло не работи както трябва и вероятно е болно.

Кучетата са ревниви, когато собствениците им обръщат внимание на други кучета. Но, не очаквайте да изпитат вина, когато направят беля, защото те не притежават такива емоции.

Вижте още: 5 добри причини да си вземете куче

Кучетата могат да виждат ултравиолетова светлина и не им е нужен компас, защото могат да усетят земните магнитни полета.

Кучетата поклащат опашката си надясно, когато са щастливи и наляво, когато се чувстват застрашени. Бавно поклащане означава, че се чувстват несигурни, а бързи движения могат да бъдат сигнали за агресия.

Телесната температура на кучетата е по-висока от тази на човека. Летните жеги не са никак приятни за пухкавите любимци.

Кучетата сънуват като хората. Те често мърдат и издават мърморещи звуци по време на сън. По-малките кучета сънуват повече, отколкото по-големите.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама