Родни звезди четат разкази на талантливи младежи


Родни звезди четат разкази на талантливи младежи
Снимка: ПР

Пощенска кутия за приказки и УНИЦЕФ България ви канят на специално събитие "Отвъд усмивките. Как си всъщност?" на 17 ноември от 19:00 часа.

Ще чуете десет избрани произведения на български младежи от 14 до 24-годишна възраст, участници в конкурса за есе, посветен на психичното здраве на децата и тийнейджърите в България.

Селектираните разкази ще бъдат прочетени от артистите Елена Петрова, Александър Сано, Алена Вергова, Михаела Филева, Александър Алексиев, Красимира Хаджииванова, Георги Блажев, Ники Илиев, Михаела Маринова и Рафи Бохосян.

Може да гледате събитието онлайн във Facebook страниците на УНИЦЕФ България и Пощенска кутия за приказки.

Ето и откъси от два разказа:

"А в главата ми само сложни импулси, мислите ми се удрят една в друга, после в стените на мозъка ми и се раздвояват. Стават все повече и повече. Ще трябва да забавя дишането си, да стане още по – дълбоко, ще игнорирам сърцето си, което се опитва да изскочи от клетката на тялото ми."

Дочетете разказа "Усмивката ще спаси света" от Яна-Калина Митровска ТУК.

"Ако можеше да се материализира празнотата, щеше да изглежда като бездна, в която Нищото и Времето седят със скръстени крака, премрежили мързеливо погледи и подхвърлящи си едно от нашите скъпоценни камъчета. Въртят го измежду пръстите си, хвърлят го до далечния край на своята бездна и после то подскача отново в безмилостните им ръце и Нищото се смее глуповато, докато нашето камъче се моли на Времето да спре."

Дочетете разказа Усмивката веднъж ми каза, че има едно нещо, без което не може да живее, и това са хората" на Пламена Димитрова ТУК.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама