С този трик ще премахнете горчивината на патладжана бързо и лесно


С този трик ще премахнете горчивината на патладжана бързо и лесно
Снимка: iStock/Guliver

Патладжаните са изключително популярен зеленчук по нашите географски ширини, особено в разгара на лятото. Разбира се, през пролетта също са толкова търсени, обичани и полезни.  „Сините домати”, както често биват наричани, всъщност са далечни роднини на картофите и имат изключително високо съдържание на витамини A, K, И C, желязо и сяра.

Колкото и да са вкусни и ароматни, много домакини стоят настрана от патладжаните, защото се притесняват от предварителната им обработка. Да, истина е, че ако не са добре приготвени, патладжаните могат да горчат доста. Затова днес ще ви споделим хитър трик,с който лесно да решите този проблем и да се „помирите” с патладжана.

Нарежете на филийки или кубчета, посолете ги обилно и ги оставете за 30-40 минути, а може и час (зависи с колко време разполагате), докато се отцедят от излишните течности, в това число и горчивината. Това може да стане и чрез накисване на патладжаните в солена вода.

Другият начин да се освободите от горчивината на патладжаните е като ги замразите във фризер за няколко часа. Когато се отпуснат на стайна температура, те отново ще се освободят от излишната течност и съдържащия се в тях соланин, който е причината за горчивия вкус.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама