Ето как да консервирате мариновани патладжани


Ето как да консервирате мариновани патладжани
Снимка: iStock

Вижте как да приготвите мариновани патладжани в буркани за зимата.

Необходими продукти:

5 кг патладжани

400 гр сол

1 л винен оцет

2 л вода

750 мл олио

5 гр черен пипер

2 глави чесън на скилидки

2 връзки магданоз, ситно нарязани

4-5 дафинови листа

Начин на приготвяне:

Патладжаните се нарязват на филии, дебели 1-1,5 см. Посоляват се и се поставят в решетъчен съд да престоят 3-4 часа, за да се изцедят добре. Изстискват се добре. Оцетът, водата и дафиновият лист се сваряват. Във врящата марината се пускат патладжаните за 10-15 минути. Изваждат се. Оставят се да се изцедят и изстинат. Един по един след това се потапят в олиото и се редят в буркани, като между редовете се слага чесън, черен пипер и магданоз. Бурканите се затварят с капачки и се съхраняват на хладно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама
Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама