Само смъртта ги дели: 8-те най-лоялни породи котки в сравнение с кучетата


Само смъртта ги дели: 8-те най-лоялни породи котки в сравнение с кучетата
Снимка: iStock

Много зависи от естеството и индивидуалните характеристики на котките, а възпитанието също е важно. Има обаче такива домашни любимци, които винаги се отличават със специална лоялност.

Сфинкс

Въпреки отблъскващия, според мнозина външен вид, всички сфинксове са изключително миролюбиви, казват експертите. Те се нуждаят от топлината и близостта на човека, поради тази причина плешивите котки винаги се опитват да останат близо до собственика си. Нещо повече - те са много уязвими и чувствителни, а също така отлично четат емоциите на собственика.

Мейн Кун

Мил и грижовен домашен любимец се крие зад грубия външен вид на тези големи котки, твърдят експерти. Мейн Кун са изключително спокойни и послушни и освен това са силно привързани към всички членове на семейството.

КОЯ Е НАЙ-ПОДХОДЯЩАТА ПОРОДА КОТКА ЗА ВАС СПОРЕД ЗОДИЯТА

Ориенталска котка

Представители на тази порода са много активни, приятелски настроени и игриви. Също така тези котки винаги безкористно се влюбват в стопанина си, като буквално се превръщат в негова сянка. Струва си да се обмисли това при избора на котка, тъй като той няма да може да остане сам дълго време.

Меконг (тайландски) бобтейл

Тези котки следват собственика навсякъде, перфектно четейки настроението му. Представителите на породата не са привързани към мястото, а към хората. Експертите казват, че бобтейлите имат кучешки навици. Така че, те обичат да носят различни предмети, тези котки могат лесно да бъдат дресирани.

Абисинска котка

Тези котки също често се сравняват с кучета - те лесно научават команди, особено представителите на породата обичат да носят топки и други малки предмети. Абисинските котки са изключително лоялни към стопанина, но в същото време не са твърде натрапчиви и знаят как да се държат на разстояние.

ЧУДНИ ЦИТАТИ ЗА КОТКИТЕ

Курилиански бобтейл

Говорейки за котки, които по характер са подобни на кучетата, човек дори не може да мисли за тази порода, казват експертите. Те са умни, балансирани и много привързани към всички членове на семейството. В същото време от всички домашни курилски бобтейл по правило избира един собственик за себе си и остава безкрайно лоялен до самия край.

Сибирска котка

Тези котки са много привързани към семейството. Представителите на тази порода винаги поемат ролята на лидер и се опитват да се "грижат" за всички членове на домакинството. Ако в къщата живее куче, сибирската котка все още ще доминира.

Регдол

Тези котки просто обожават стопанина си, те го следват навсякъде, тъй като за рагдол неговият човек е центърът на Вселената. За Рагдол е изключително трудно да понасят раздялата със собственика си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама