Стартира кампания за осиновяване на бездомни животни в София


Стартира кампания за осиновяване на бездомни животни в София
Снимка: Столична община

Инициативата на Столична община за осиновяване на бездомни животни - "БезДОМен или ДОМашен. Ключът е в теб!", стартира днес.

"С осиновяването на куче или коте печелим нов приятел, докато помагаме за намаляване броя на бездомните животни", каза Мирослав Боршош, заместник-кмет на Столична община, по повод началото на кампанията.

Над 100 общински институции, сред които детски градини и училища, културни институти, районни администрации, театри, библиотеки, музеи и др., осъмнаха с плакати на опашати приятелчета, търсещи дом. Целта на кампанията е да насърчи осиновяването на животни от приюти и природозащитни организации, да популяризира адекватната грижа за кучетата и котките, както и да повлияе на промяната на отношението на хората към осиновяване на бездомни животни.

Всеки плакат е със снимка на различен четириног опашатко, а QR код отвежда към историята на животинчето от приют или природозащитна организация и начина за осиновяването му.

Вижте още: Тези факти за кучетата ще ви изумят

Косматковците са от Animal Rescue Sofia, "ЧЕТИРИ ЛАПИ" и ОП "Екоравновесие", които си подадоха ръка в името на това повече четириноги да намерят своя постоянен дом.

В рамките на инициативата всички столични училища и детски градини получиха видеоматериали от Международната организация за защита на животните "ЧЕТИРИ ЛАПИ", които имат за цел да информират децата как да бъдат по-отговорни, както към домашните любимци, така и към бездомните животни.

Етикети:
Iwoman.bg

Коментари


Още от Любопитно


Реклама
Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама