Строят еко плаващ хотел с нулеви емисии (ВИДЕО)


Строят еко плаващ хотел с нулеви емисии (ВИДЕО)
Снимка: Стоп кадър

Нов екологичен плаващ хотел планира да генерира собствено електричество чрез въртене, докато гостите се отпускат на борда му, съобщава Евронюз.

Построена от Hayri Atak Architectural Design Studio (HAADS), конструкцията ще бъде напълно мобилна, което означава, че може да се придвижва от място на място и никога да не остава в постоянна позиция. Изграждането е започнало през март 2020 г. и архитектите се стремят да започне да работи до 2025 г. Той ще бъде базиран в Катар, но има потенциал да бъде разположен в различни райони поради своята мобилност.

Дизайнът включва минимално потребление на енергия и генериране на нулеви емисии. Тъй като ще се върти през целия ден, това ще генерира електрическа енергия за захранване на целия хотел. Но гостите няма да се чувстват замаяни, тъй като ще отнема 24 часа, за да може хотела да се завърти на 360 градуса. Плаващият хотел ще бъде в зони с непрекъснати течения, за да се гарантира, че той винаги ще се върти.

ВИЖТЕ ТУК И БЪДЕЩ ГРАД БЕЗ УЛИЦИ И АВТОМОБИЛИ

Този тип производство на зелена енергия се нарича "vawtau" (вятърна турбина с вертикална ос и покритие). Но конструкцията ще използва и дъждовна вода за генериране на енергия. Покривало на върха на хотела ще събира дъжд, който ще се използва за рециклиране на "сива вода". Това е, когато отпадъчните води се връщат директно обратно в тоалетни, перални машини или кранове, за да се увеличи максимално ефективността.

Цялата площ е около 35 000 м² и има общо 152 стаи. Той ще бъде с три различни входа, така че да има достъп до земята по всяко време на деня, благодарение на 140-градусовия кей, който го заобикаля. Ще има и закрит и открит плувни басейни, сауна, спа център, фитнес зала, игрище за мини голф и други зони за занимания.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама