Супер вкусна лятна рецепта: рулца от тиквички с кайма, наградена със златен медал* (ВИДЕО)


Супер вкусна лятна рецепта: рулца от тиквички с кайма, наградена със златен медал* (ВИДЕО)
Снимка: Лидл

Лятото идва с неустоимия вкус на леките, богати на аромати ястия. И ако краят на сезона се отличава с аромата на печените чушки, то неустоимите тиквички бележат неговия старт. Затова в този материал ще ви споделим за една супер вкусна и сравнително бърза лятна рецепта за рулца от тиквички, с която да посрещнете гости или да зарадвате любимите си хора.

За плънката на тази рецепта ще използваме наградена със златен медал за качество кайма. Да, става въпрос собствената марка “Порция свежест” на Lidl, която тази година спечели златно отличие от престижното проучване Private label QUDAL. Още едно предимство на каймата от Lidl тази седмица е, че тя може да донесе 1 от 400 компактни грила на въглища на всички потребители на Lidl Plus. Участието в томболата се случва при покупка на прясно пакетирано месо и риба от собствените марки на Lidl за минимум 15 лв. в един касов бон, в периода 5-30 юни. Достатъчно е клиентите да сканират приложението на касата, след което да потвърдят отново в него своето участие.

И след като нямаме колебания каква да е каймата, редно е да разберем и кои ще са другите продукти, нужни за приготвянето на плънката. А те са: 1-2 моркова, половин глава (пресен) чесън, 1 глава лук, 3-4 стръка зелен лук, 3-4 стръка магданоз и около 70 гр. ориз. Разбира се, ще ни трябват и сол, лют червен пипер и черен пипер - на вкус.

Идеята за това прекрасно лятно ястие почерпихме от видео в популярния YouTube канал “Вкусно у Вали”, където изкусният майстор на всякакви домашни вкусотийки Валентина Донева приготвя тази рецепта. Съветваме ви да изгледате нейното подробно видео, за да разберете всички тънкости и особености при приготвянето на това ястие, а ние гарантираме, че резултатът е впечатляващ.

“Порция свежест” е само една от собствените марки прясно месо на Lidl, което e единственото в България, сертифицирано за свежест, качество и чистота от световния лидер в сертифицирането SGS. Продуктите от серията Грил майстор и Прясна риба всеки ден допълват богатото портфолио от предложения за всички предпочитания.

Повече информация за контрола на качество на собствените марки от прясно пакетирано месо на Lidl, ще откриете тук.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички