Такситата копърки в София – стръв за разсеяните дами


Такситата копърки в София – стръв за разсеяните дами
Снимка: iStock/Guliver

Много са начините, чрез които таксиметровите шофьори мамят клиентите и се опитват да спечелят пари на техен гръб. Това най-често се указват разсеяни дами, бързащи за работа, среща или друго неотложно събитие. За разлика от господата, те махат и се качват в първата жълта кола без да гледат рекламни стикери, тарифа, а дори и табелка „Такси”.

Имитиращите устройства са често срещана практика. За жалост много малко от тях са били разкрити, а собствениците на такситата – разобличени. Днес хората са мнителни по отношение на километражите и тарифите и затова внимават изключително много, когато се нуждаят от такси. Подборът на фирма е сред основните фактори, на които да отдавате значение. Не забравяйте, че фалшивите таксита в София са окупирали столицата и дебнат да хванат на въдицата си поредния заблуден, наивен и доверчив клиент, за предпочитане жена.

Къде най-често клиентите попадат на фалшиви таксита в София?

Прекосявайки градските улици, ние често можем да срещнем онези жълти коли, които ни се набиват на очи. Ключовите места, на които обикновено се намират измамните таксита, са около аерогарата, автогарата, ЖП гарата и всички болнични заведения. В епицентъра на политиката им заляга стремежът да се възползват от човешката безизходица.

Когато някой турист или чужденец, пристигащ по служебни задачи, посети страната ни, то на него му е необходимо време да се ориентира в обстановката. Не винаги е имал възможността предварително да проучи градския транспорта, фирмите за коли под наем или други варианти, с които да се придвижи от точка А до точка Б. В такива ситуации, първото нещо, което му идва на ум, е да се качи на най-близкото такси, паркирало пред входа на съответния терминал.

Там обаче го чака истинска акула, способна да вземе огромна част от парите, предвидени за целия престой на клиента в чуждата страна. Ще се учудите от това на какви кръвопийци бихте могли да попаднете, ако нямате късмет.

Болничните заведения са другото пиково място, където бакшишите дебнат за страдащи хора, нуждаещи се от спешно транспортиране. Колкото и нечовешко да изглежда на пръв поглед, то това е самата истина.

Ситуациите, при които в никакъв случай да не влизате в таксито, което е пред вас

- Не виждате служебна карта на шофьора. Често те са на видимо място в лоялните таксиметрови превозвачи. В случай, че не забележите такава, имате причина да бъдете мнителни и да не се доверите;

- Видими „следи“ от употреба на алкохол или наркотици. В подобни ситуации, лесно можете да усетите миризмата на високоградусовите напитки в колата, а и неадекватното поведение на шофьора;

- Грубо отношение, без никакъв повод. Няма реална причина, поради която да се отнасят с вас по груб начин. Ако шофьорът ви покаже подобно поведение, със сигурност не е част от читава превозваческа компания;

- Цената – дори копърките имат показана цена за километър пробег, която в повечето случаи е по-висока от стандартната, която сте свикнали да плащате. Често обаче тя е поставена на трудно видимо място, за да се почувствате неудобно да попитате и все пак да се качите в автомобила.

- Дестинацията – в случай, че се налага да пътувате към по-усамотена крайна локация, задължително повикайте такси през специално приложение или телефонно обаждане към коректна и официална компания.

Целта на тази статия е да ви подтикне към това внимателно да избирате таксиметровите фирми, от чиито услуги да се възползвате. Никога не се качвайте на случайни жълти на цвят коли, паркирали по улиците. В столицата съществуват няколко компании, които със сигурност ще ви гарантират коректност и добро обслужване. Обикновено клиентите търсят фирма за такси в София Yellow и още неколцина, чиито транспортни услуги и ние ви препоръчваме да използвате.

Всички останали в този бранш прилагат споменатите по-горе в текста методи за нечестно припечелване. Винаги изисквайте касова бележка и проучвайте предварително фирмата, от която възнамерявате да се възползвате. Ако искате да избегнете всичко това, то Yellow Такси е на ваше разположение по всяко едно време.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама