Теленор стартира своя 5G мрежа на 10 юни, с фокус върху покритие и качество на клиентското изживяване


Теленор стартира своя 5G мрежа на 10 юни, с фокус върху покритие и качество на клиентското изживяване
Снимка: Теленор

На 10 юни Теленор България ще стартира 5G мрежа за всички свои клиенти. Водещият мобилен оператор анонсира и плановете си за развитие и разгръщане на новото поколение технология в своята телекомуникационна мрежа. 

На медийно събитие днес, за четвърти пореден път, на Теленор беше връчен Best in Test сертификат за качество на мрежата от umlaut - водещата международна компания за измерване на качеството на мобилни мрежи и определяща златния стандарт в сектора.  

„Поздравления за Telenor за най-доброто потребителско изживяване, най-добрата скорост на сваляне и времезакъснение в България. Непрекъснатото подобрение на мрежата на Теленор от март 2020 г. до април 2021 г. увеличи резултата на компанията с близо 50 точки според нашата методология за оценка на качество на мрежите. Това е забележително постижение, особено в настоящите предизвикателни COVID времена“, коментира Хакан Екмен, главен изпълнителен директор Телекомуникации в umlaut, който, по време на събитие за медиите, чрез виртуална връзка, връчи сертификата Best in Test на главния изпълнителен директор на Теленор Джейсън Кинг.

„Четвъртият пореден сертификат Best in Test от umlaut e още едно доказателство за последователността ни в усилията ни за развитие на нашата мрежа. Теленор инвестира и разви своята мобилна телекомуникационна мрежа, без да прави компромиси с качеството, представянето, надеждността и сигурността, които осигуряваме за нашите клиенти. Като компания, ориентирана изцяло към клиентите си, водещ ангажимент за нас е да стартираме нашата 5G свързаност възможно най-бързо, коментира главният изпълнителен директор на Теленор Джейсън Кинг.

Официалният търговски старт на 5G мрежата е на 10 юни. До лятото мрежата ще покрива големите градове и основните морски курорти, като компанията ще продължи да разширява 5G покритието, добавяйки нови локации.  Целта на телекома е  до средата на 2022 г. да се утвърди като лидер по отношение на покритие на 5G мрежата и качество на клиентското изживяване. 

Плановете на Теленор за развитие на 5G мрежата са фокусирани върху най-важния „актив“ на компанията – клиентите и техните потребности от съвременни телекомуникационни услуги. Целта на Теленор е да стартира своята 5G мрежа с напълно изградена еко система от всички задължителни елементи, за да осигури на своите клиенти първокласно 5G изживяване.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички