Тези храни са страхотни афродизиаци


Тези храни са страхотни афродизиаци
Снимка: iStock/Guliver

Разберете кои са най-големите афродизиаци сред храните и ги включете в менюто си:

1.Ядки като кашу и бадеми – те са най-вкусните и най-хранителни ядки и имат най-високо съдържание на протеини. Те са прекрасни за хапване просто така или в сурово ядково сирене.

2.Авокадо – то е „месото“ на веганите-суровоядци, предоставяйки всички необходими аминокиселини, витамини, минерали, полезни мазнини за здраво тяло, блестяща кожа и коса. Може да си направите гуакамоле, сурова супа или да го прибавите в салатата си.

3.Ягоди – те са суперхрана, пълна с антиоксиданти и Витамин С и ви препоръчвам да си ги хапвате просто така, сутрин на празен стомах.

4.Банан – това е моя фаворит. Всъщност неговата форма го е популяризирала като храна-афродизиак. Но в действителност той е богат на калий и В витамини, които са отговорни за производството на секс хормони. Може да си го хапнете просто така или да си направите някой шейк от време на време.

5.Нар – тези прекрасни зрънца увеличават нивата на тестостерон, което стимулира сексуалния апетит. Също така повишават настроението и паметта и намаляват стреса. Може да ги вложите във вкусен сок или плодова салата.

6.Зеленолистни – те са богати на хлорофил, калций, калий, витамини както и на всички незаменими аминокиселини и е препоръчително всеки ден да ги добавяме в салатите си.

7.Цитруси – няма нищо по-алкализиращо и пречистващо от лимона. Всички цитруси са богати на витамин С и защитават тялото от свободните радикали. Може да си овкусите салатата с него, да си направите детоксикиращ чай или зелен сок, а портокали и мандарини просто да си хапнете за закуска.

8.Кокос – той е всъщност най-голямата ядка в света. Кокосовата вода има подобен електролитен баланс с нашата кръв. Може да използвате кокосовото мляко за шейкове, а кокосовото масло за сурови десерти и за еротичен масаж. Невероятен е!

9.Мед – счита се за афродизиак от древни времена. Той съдържа борон, който регулира нивата на естроген и тестостерон в организма. Може да се валага в сурови десерти или в топъл чай!

10.Какао – за къде без него. Но тук не става въпрос за комерсиалния млечен шоколад, а за черния, който съдържа много антиоксиданти и Фенилетиламин – химично съединение, което произвеждаме в нашите тела когато сме влюбени.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама