ТОП 5 на най-луксозните яхти в света (ВИДЕО)


ТОП 5 на най-луксозните яхти в света (ВИДЕО)
Снимка: iStock/Guliver

Хотел, казино, тенис корт, няколко басейна, изкуствен плаж, хеликоптерна площадка, барове и дори писта за Формула 1. Всеки би си помислил, че говорим за княжество Монако. Но не! Това е амбициозният проект, стартиран от Yacht Island Design: "Улиците на Монако", 155-метрова мега яхта, чиято палуба възпроизвежда лукса на малкия град-държава, съобщава "Форбс"

Тази лодка, която има кабина, запазена за собственика, с площ от 1460 квадратни метра, струва 800 000 милиона долара, с 300 000 милиона повече от мегая хтата, която основателят на Amazon Джеф Безос е построил за неговото ползване и удоволствие.

Бизнесменът е голям любител на ветроходството и неговата яхта "Flying Fox" е добър пример за това. Страстта му към морето няма граници, поради тази причина той е решил да се отдаде: лодка, която все още е в процес на изграждане и която ще бъде една от най-скъпите в историята.

Вторият по големина кораб в света е собственост на основателя на Amazon. Най-богатият човек на планетата възложи на холандския корабособственик "Oceanco" да построи новата му яхта на цена 500 милиона долара.

Този проект се пази в най-голяма тайна до май миналата година, когато беше публикувана книгата на Брад Стоун "Amazon Unbound Jeff Bezos and the Invention of a Global Empire", редактирана от "Bloomberg", в която се описват детайли на кораба.

Яхтата, която корабостроителницата е строила през последните няколко години, е дълга 127 метра и има три мачти, които заемат цялата палуба, така че бизнесменът е можел да поръча друга яхта за поддръжка, в която е инсталирана хеликоптерна площадка.

Милиардерите създават автентични плаващи градове, които отразяват мощта и блясъка. Пример за това са тези две лодки, които след като приключат, ще влязат директно в топ 5 на яхтите, състоящ се в момента от следните кораби:

1. "History Supreme": Малък, но боен

Кралят на моретата, този, който по-скоро прилича на бижу или музей, отколкото на кораб, е "History Supreme". Покрит с твърдо злато и платина, прогнозната му стойност е 2,4 милиарда евро и въпреки че не е известно със сигурност, се смята, че от 2018 г. негов собственик е Робърт Куок, най-богатият човек в Малайзия.

На британският дизайнер Стюарт Хюз отнема три години, за да построи това чудо с дължина само 30 метра, чиито благородни метали, използвани в конструкцията му, го правят най-скъпото в света.

Вътре можете да видите от гигантски златен аквариум, до бутилки с диамантен алкохол, стена от кости на Тиранозавър рекс от една от спалните и метеоритни скали. Защото детайлите правят разликата.

2. Затъмнение, неустановено

"Eclipse", който дълги години оглавяваше списъка на най-скъпите яхти в света, е дълъг 170 метра и се оценява на 800 милиона евро. И не е за по-малко. Разполага с подводница, система за противоракетна отбрана, стабилизатори с нулева скорост за по-голям комфорт в турбулентни води, три лодки, две хеликоптери, главен апартамент - с конвертируем покрив - и 18 за гости, два басейна, няколко джакузита, дискотека и сауна, кино и фитнес.

Собственикът му, руският мултимилионер с двойна израелска националност Роман Абрамович, и гостите могат да се насладят на най-голяма интимност, тъй като се казва, че тази лодка е оборудвана със система против папараци: щит, базиран на лазерна система, която блокира лещите на камерите наблизо.

3. "Аzzam", загадъчният

Въпреки че интериорът му е загадка - известно е само, че в него се помещава голяма основна зала от около тридесет квадратни метра - стойността и името на собственика му са известни. Принадлежи на шейх Халифа бин Зайед Ал Нахаян, президент на Обединените арабски емирства и емир на Абу Даби, а оценката му е 600 милиона евро.

Германската корабостроителница "Lürssen Yachts" представи през 2013 г. тази лодка с дължина 180 метра, която може да достигне максимална крейсерска скорост от 32 възела и да се движи в плитки води, със стоманен корпус и алуминиева надстройка.

Разполага с хеликоптерна площадка и закрит басейн, а седемте му палуби са разделени на 48 каюти на кораба, 18 от които са за гости и 30 за екипажа.

4. "Serene y Leonardo da Vinci"

Оценена на около 485 милиона евро, "Serene" има голямо съкровище вътре: "Salvator Mundi" на Леонардо Да Винчи, считана за най-скъпата картина в света.

Една от най-впечатляващите характеристики на тази лодка, собственост на Мохамед бин Салман, принц на Саудитска Арабия, е, че тя има главен апартамент с камина и подводни гледки. Освен това има закрит басейн, две хеликоптерни площадки, хангар за съхранение на хеликоптера, гараж за алби

5. "TOPAZ"

Милиардерът Мансур бин Зайед бин Султан Ал Нахаян, заместник министър-председател на Обединените арабски емирства и член на кралското семейство Абу Даби, е собственик на "Topaz", мега яхта от над 460 милиона евро със 147 квадратни метра дължина.

Вътре има гараж, пълен с джетове, мини подводници, катамарани, надуваеми лодки, морски бобове или гребло за сърф. Той също така разполага с две хеликоптери, фитнес зала, конферентна зала, кинозала и две хидромасажни вани на кърмата. Осемте му палуби са свързани с асансьор и 26-те апартамента са разпределени между тях.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама