Това са най-грубите грешки при готвенето на пържоли


Това са най-грубите грешки при готвенето на пържоли
Снимка: iStock

Покрай коледните и новогодишни празници пържолите традиционно присъстват на всяка трапеза. Но дори перфектните домакини допускат грешки при готвенето им. Ето къде най-често грешим.

Пропускате овкусяването

Много домакини не добавят подправки в месото и отлагат този момент след като пържолите достигнат кулинарна готовност. Но това е груба грешка. Изпеченото вече месо не може да бъде овкусено по същия начин. Около 30-40 минути преди готвене, овкусете пържолите от двете страни.

Вижте още: Ароматно греяно вино, с което ще впечатлите гостите на Коледа

Готвите студени пържоли

Приготвянето на сочни пържоли изисква не толкова кулинарни умения, колкото търпеливост. Никога не слагайте пържолите във фурната, непосредствено след като ги извадите от хладилника.

Студената пържола не се пече равномерно и това води до изгаряне отвън и недопичане на вътрешността. В зависимост от разфасовката, преди готвене оставете пържолите от половин час до два часа на стайна температура.

Премахвате мазнината от пържолата

Не го правете! Пържолите без мазнина стават сухи. Ако искате тя да не се усеща, пригответе месото на барбекю.

Обръщате пържолата само веднъж

Всеобщото мнение е, че най-добрият начин да запазим пържола нежна и сочна, е да я обърнем само веднъж. Но всъщност този метод допринася единствено за изсушаване на месото.

Обръщането на пържолата трябва да е поне няколко пъти, особено когато печем на висока температура. Многократните обръщания гарантират по-бързо достигане до кулинарна готовност (с до 30% по-бързо от метода с едно обръщане.) Този метод помага и за равномерното изпичане на месото.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама