4 трика за приготвяне на пържоли като в ресторант


4 трика за приготвяне на пържоли като в ресторант
Снимка: iStock/Guliver

Всяка домакиня иска да приготви пържоли, които се топят в устата. Но не всяка знае триковете за постигане на този резултат.

1. Мариноване на пържолите с ябълков оцет

Дори най-жилавото месо ще стане крехко и сочно с помощта на ябълков оцет. Но в никакъв случай не трябва да се използва неразреден. Мариновайте пържолите в две части вода и една част оцет.

2. Мариноване на пържолите във вино

Виното ще направи месото не само по-меко, но и по-вкусно. Необхдодими са около 100 мл вино за мариноване на 1 кг пържоли. Дайте предпочитание на сухо червено вино.

Груби грешки при приготвянето на свинско месо

3. Мариноване на пържолите със зелев сок

Свинските пържоли ще станат меки и сочни, ако ги мариновате в зелев сок.

4. Трик при печене на пържолите във фурна

Поставянето на купичка с вода във фурната ще направи пържолите по-меки и сочни.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама