Това са нещата, които са по-важни от намиране на щастието


Това са нещата, които са по-важни от намиране на щастието
Снимка: iStock/Guliver

Нашата култура е обсебена от щастието, но то идва и си отива. По-важно е да намерите смисъл за себе си - това, което ще ви осигури подкрепа и сила през целия живот.

Опитваме се да намерим щастие чрез успех, търсим перфектната работа, перфектния партньор, перфектния апартамент. Но вместо удовлетворение, в крайна сметка усещаме безпокойство и празнота. Колкото и парадоксално да изглежда, стремежът към щастие ни прави нещастни Рано или късно започваме да мислим: това ли е всичко, което имаме в живота? Но това отчаяние не е липсата на щастие, а липсата на смисъл. В допълнение може да кажем, че жителите на бедните нации имат по-голям смисъл в живота, отколкото жителите на богатите нации.

В тази статия ще ви представим три компонента за смислен живот.

1. Принадлежност

Чувството за принадлежност е много важно: смисълът на принадлежността подобрява смисъла в живота. Възниква във взаимоотношения, в които те оценяват за собствените ти качества, за това кой си и какво цениш в другите. Някои групи (секти, банди) и взаимоотношенията дават измамно чувство за принадлежност. Те те ценят само за това, в което вярваш, кого мразиш, а не за това кой си по същество.

Истинската принадлежност възниква там, където има любов и уважение.

И това винаги е избор: можем да култивираме това чувство в отношенията с хората. Но често несъзнателно амортизираме това, че сме оценени и обезценени по време на работа.  Минаваме покрай познати, не обръщайки внимание на тях. Гледаме телефона, когато някой ни говори. Тези малки неща ви карат да се чувствате невидими и недостойни, и без цел: Животът губи значение, ако не сте социално приети.

7 НАЧИНА ДА ПРЕВЪРНЕТЕ ЛОШИЯ ДЕН В ДОБЪР

2. Цел

Целта е по-малко това, което искате и повече това, което давате на другите. Например, санитарите в болница имат за цел да помагат на болни хора. Много родители казват, че целта им е да отглеждат децата си.

Основното за живота в съответствие с целта е да използвате силните си страни, за да помагате на другите.

Разбира се, за повечето това се случва на работа. Именно на работа ние допринасяме за общата кауза и се чувстваме необходими. И все пак, целта и работата не са едно и също нещо. Целта може да бъде всяка причина, която ви кара да живеете и ви движи напред.

3. Представяне на себе си

Структурирането на житейските ви събития в сплотена история ви помага да разберете как сте станали това, което сте сега. Но често не осъзнаваме, че самите ние сме авторът на нашата история и можем да променим начина, по който я разказваме. Животът ни не е просто списък с действителни обстоятелства. Въз основа на тях можем да редактираме, интерпретираме и преразказваме нашата история.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама