Треньорка на кучета разкрива тайната за щастлив и добре възпитан любимец


Треньорка на кучета разкрива тайната за щастлив и добре възпитан любимец
Снимка: iStock

Всеки собственик на куче знае колко голямо предизвикателство е да се справи с неспокойното поведение на своя домашен любимец. Скачане, лаене, риене – това са дейности, които могат да ви изтощят, докато се опитвате да го укротите. И така, чудили ли сте се някога как да насърчите добрите обноски у вашето куче?

Вижте още: Интерактивна изложба ни показва как добрите партньорства променят света

Каролайн, която е основател на "Good Dog Training", подчертава, че възнаграждаването на кучетата за тяхното мирно поведение често се подценява. Според нея кучетата често получават повече внимание, когато са непослушни, което ги насърчава да са по-буйни.

"Ако лаят на кучето привлича повече вниманието ви, отколкото когато е спокойно, какво мислите, че ще направи то, когато иска да му обърнете внимание?", пита Каролин.

За да го насърчите да бъде кротко, когато е спокойно, просто не трябва да го пренебрегвате. Награждаването за неподвижно седене или лежане е също толкова важно, колкото и награждаването за добро поведение по време на разходка.

"Няма нужда да събуждате кучето, ако спи, но ако е будно, тихо го похвалете или му дайте награда, която ще насърчи спокойствието, а не вълнението следващия път", съветва Каролин.

Вижте още: Първата в света 3D отпечатана веган сьомга се появи в супермаркетите

Следващият път, когато забележите, че кучето ви седи спокойно, вместо да го игнорирате, минавайки покрай него, дайте му малко лакомство или тиха похвална дума. Прилагайки този подход, може скоро да забележите значителни подобрения в поведението на любимеца си. В крайна сметка вашето куче ще разбере, че спокойното поведение има положителни последици, което ще го насърчи да бъде щастливо, спокойно и послушно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама