Учени: Полезен ли е шоколадът за нашето здраве?


Учени: Полезен ли е шоколадът за нашето здраве?
Снимка: iStock

Сигурно вече сте чели колко е полезен шоколадът за вашето здраве, но като много от нас, все още сте малко скептични.

Вижте още: Революционно: Откриха нов начин за диагностициране на аутизъм

Всичко се основава на флавоноидите, които се намират в много билки и растителни храни, а какаото е изключително богато на тях. Те са пълни с  антиоксиданти. На тях се приписват безброй здравословни ползи за здравето – от намаляване на риска от развитие на заболявания като диабет, инфаркт, инсулт и рак до подобряване на функциите на мозъка.

Ето кой шоколад е вреден

Ако любимият ви са ви млечният шоколад или някакъв друг вид бонбони с шоколадов пълнеж, за съжаление нямате късмет, пише HowStuffWorks. Най-много флавоноиди има в шоколада с най-висок процент какао, а останалите са просто калории и глюкоза.

Здравословни ползи от консумацията на черен шоколад

шоколад

Изследванията за ползите за здравето от черния шоколад носят добри новини. Повечето проучвания се фокусират върху потенциала на шоколада в борбата с болести, които много лекари наричат ​​"голямата четворка": диабет, рак, инсулт и сърдечни заболявания.

Вижте още: Научен пробив: Откриха конкурент на диаманта

Доказано е, че хората, които ядат по едно блокче шоколад с високо съдържание на флаванол на ден в продължение на две седмици, имат значително подобрена функция и гъвкавост на артериите. Всички тези ползи за здравето от шоколада се отнасят и само и единствено за черния.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама