Утвърждения за привличане на пари: Как да ги използваме


Утвърждения за привличане на пари: Как да ги използваме
Снимка: iStock

Не е тайна, че психологическото отношение много често определя как се отнасяме към събитията в живота си. Има специални техники, които програмират човешкия ум за определен тип мислене, който ви позволява да действате ефективно и всъщност да не обръщате внимание на неизбежните пречки. В тази статия ще ви разкажем за един от тези методи - утвърждение чрез определени фрази.

За опростяване на ситуацията, утвърждаването е същността на самохипнозата, благодарение на специално подбрани просторни и емоционално оцветени фрази.

Нещата не са толкова сложни - ако си кажете, че с вас всичко е наред, но ще бъде още по-добре - това ще ви позволи да пренебрегнете до известна степен онези моменти, когато всичко не е напълно добро. С други думи: Настройте се за позитивно мислене, каквото и да се случва около вас. Смята се, че подобно мислене привлича късмет и пари.

7 МАЛКИ ДОБРИНИ, КОИТО МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ ОЩЕ ДНЕС

Защо това не е за всички?

Нека да кажем, че техниката е двусмислена, дори от психологическа гледна точка. Да, в някои ситуации това работи, но в някои вреди на адекватното възприемане на реалността, създава фалшива представа за света и прави един акт от фалшиви предпоставки. Което води до още по-лоша ситуация.

Трябва да разберете същността на позитивното мислене, защото то не е да се отдалечавате от реалността, а да я приемате по-лесно и с усмивка.

Съществуват обаче редица ситуации, в които потвържденията са наистина ефективни. Тези ситуации са правилно свързани не с реални проблеми, а с лични психологически характеристики - вроден песимизъм, ниска самооценка и прекомерна самокритика. В такива ситуации утвържденията, коригират проблемите, което прави човек способен по-реалистично да оцени ситуацията.

Ефективното потвърждение трябва да съответства на следните характеристики (ситуацията е значително опростена единствено за яснота, валидните твърдения са още по-сложни):

Говорете в сегашното време ("имам", а не "ще имам")

Задължително бъдете кратки и образни ("Имам пари и съм щастлив от това", а не "Финансовият ми блог напоследък ме вдъхновява с невероятна увереност в...").

Бъдете позитивни в думите си ("Имам пари и съм щастлив", а не "Колко е добре, когато няма финансова зависимост").

Запознайте се с реалната картина на света ("Имам пари", а не "Аз съм най-богатият човек на земята").

И сега най-важното - ако просто механично произнесете утвърждения - ефект няма да има. Трябва да се опитате да повярвате в тях, да инвестирате всички емоции в тях, искрено да пожелаете това да е не само вярно в момента, но и да остане вярно за цял живот.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама