Ветеринари: Ето защо кучетата тичат в кръг


Ветеринари: Ето защо кучетата тичат в кръг
Снимка: Nick115/Pixabay

Собствениците на кучета са запознати с техните "zoomies", моментите, когато кучето им е развълнувано и щастливо и тича в кръг около дома или двора. Но това, което те може би не знаят, е научната основа на това движение, пише New York Post.

Ветеринарният лекар д-р Катрина Уорън разкрива в кратко видео в TikTok, че това забавно тичане в кръг всъщност е кратък "изблик" при кучетата. В тези моменти те внезапно освобождават излишна енергия.

Вижте още: Само хората, които имат куче ще разберат тази притча

Тези тичания в кръг обикновено имат нещо общо с характера на кучето – някои са по-ентусиазирани и енергични, а други са послушни и спокойни. Като цяло възрастта, типът порода и личността играят роля за това дали вашето куче ще изпитва често това явление.

Кучетата обикновено изразяват радостта си, преди да получат ежедневната си храна или когато стопаните им посегнат към каишка или играчка.

Вижте още: 9 черти, които наследяваме само от единия родител

Ветеринарите съветват стопаните винаги да освобождават района, в които се намират любимците им от опасни предмети, за да предотвратят инциденти и наранявания на бедрата или гърба.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама