Водици: Как се нарича вода, така че да сбъдва желания


Водици: Как се нарича вода, така че да сбъдва желания
Снимка: iStock

Празникът Йордановден или Богоявление се нарича по различен начин в различните краища на България – Кръстовден, Водокръщи и Водици.

Вечерта на 5 срещу 6 януари е третата, последна кадена вечер и една от големите традиции е свързана с водата и по-точно с нейното наричане.

Вярва се, че нощта между 5 и 6 януари е една от най-магичните нощи в годината. Отдава се почит на водата, а небето се отварят и всичките ни молитви са чути. Дните около Богоявление се приемат като най-силни, когато може да се орисаме с по-благосклонна съдба през годината. Обредите се изпълняват като ритуално встъпване в Новата година.

И така, как се нарича вода, така че да сбъдва желания?

1. Напълнете съд с вода - количеството да е това, което пиете на ден. Може да използвате тенджера или стъклена купа. Важното е да не е от пластмаса и да е широк съд, в който можете да видите собственото си отражение.

2. Вземете съда и излезте навън - на двора, на балкона, на прозореца. Трябва да ви е удобно и да сте под открито небе.

3. Помълчете малко и оставете водата да ви усети. След това ѝ се представете - име, град, държава. Много е важно да говорите на глас с ясни и кратки изречения.

4. Кажете на водата най-съкровените си желания, онези, които идват от душата. Нека те да са само с добра мисъл и да се отнасят пряко към вашия живот. Никога не наричайте за други хора, дори да е за здраве, бебе и т.н.

5. Опитайте се да си представите как ще изглежда животът ви, когато речените неща се сбъднат. Отворете очи и надникнете във водата. Огледайте се в нея.

6. Завършете с "Нека реченото ми бъде сторено!". Покрийте водата с бяла кърпа и я оставете под открито небе да попива думите ви. На следващия ден я изпийте.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама